Meniu sus

Creme pentru mâini foarte uscate și crăpate - propunerile mele

Publicat în data de: | 1 comentarii

În ultima vreme, ca majoritatea persoanelor, am probleme cu pielea din zona mâinilor. În general mâinile mele nu au o viață ușoară, în fiecare zi intră în contact cu diverși detergenți iar din cauza problemele cu tiroida fiecare rană sau zonă uscată se vindecă mult mai greu. Acum, când folosesc și mai mult săpunul și diverse soluții dezinfectante, pielea arată precum Sahara. Cred că vă imaginați că cea mai bună prietenă a mea a devenit crema de mâini.

Mai jos vă prezint o scurtă listă cu creme ce vă pot fi de ajutor atunci când mâinile suferă. De obicei, în aceste creme, caut substanțe care hidratează (glicerină, uree), regenerează (pantenol, alantoin, ceramide) și protejează (uleiuri, unturi, parafină).

Crema pentru mâini cu uree 10% de la Ziaja Med

Este crema mea preferată, e concepută special pentru pielea foarte uscată, crăpată și iritată. Hidratează foarte bine, regenerează și calmează. Ce este important, ea nu funcționează doar pe moment, în general starea mâinilor va fi îmbunătățită. Consistența este ușoară și este repede absorbită de piele. Printre ingrediente găsim ceramide, inulină, uree, ulei de bumbac, ulei de macadamia și scualan. Poate fi folosită și de către diabetici.

Trebuie să menționez că aceasta mi-a fost recomandată de o farmacistă, pe vremea când încă locuiam în Polonia. Mi-a povestit că este foarte apreciată de clienți și că se vinde ca pâinea caldă. Crema se găsește aici.

Crema regenerantă pentru mâini Dermedic Emolient Linum

Mi-am cumpărat-o atunci când nu am găsit-o pe cea prezentată anterior (farmacista avea dreptate). Produsul este recomandat persoanelor care suferă de dermatită atopică și a căror piele este crăpată, uscată și iritată. Conține lanolină, glicerină, parafină, ulei din semințe de in, alantoină și vitamina E. Consistența nu e cea mai ușoară dar este repede absorbită. Lasă pe piele o peliculă delicată protectoare. Hidratează, protejează și regenerează foarte bine.

O puteți găsi aici, aici sau aici.

Rombalsam cremă cu uree 15%

Poate fi folosită pe întreg corpul, oriunde pielea este foarte uscată și crăpată. Va fi perfect și pentru pielea mâinilor. Contine uree 15%, ulei de măsline, glicerină, lanolină și extract din coada șoricelului. Consistența este mai groasă și crema lasă pe piele o peliculă care protejează împotriva factorilor externi și favorizează o vindecare rapidă. Am recomandat-o verișorului meu care are contact zilnic cu detergenți puternici. Rombalsam i-a hidratat și vindecat pielea într-un interval scurt.

O puteți găsi aici.

Crema pentru mâini foarte uscate de la Mixa

Mixa este o companie franceză cunoscută pentru producția de cosmetice pentru cei cu pielea uscată și sensibilă. Crema conține un complex compus din glicerină și lapte de ovăz, alantoină și unt de shea. Consistența este mai ușoară, este repede absorbită și lasă o peliculă delicată protectoare. Miroase delicat și plăcut. Hidratează bine și regenerează.

O puteți găsi aici.

Crema reparatoare pentru mâini Cicalfate de la Avene

Regenerază, calmează dar și protejează pielea uscată și iritată a mâinilor. Conține apă termală de la Avene, sucralfat, sulfat de cupru, sulfat de zinc, oxid de zinc, parafină și ceară de albine. Este foarte repede absorbită și nu lasă nici o peliculă dar în același timp avem impresia că purtăm niște mănuși invizibile care ne protejează. Îmbunătățește starea mâinilor și a cuticulilor într-un timp foarte scurt.

O puteți găsi aici, aici sau aici.

Balsamul pentru mâini Avena Stavia de la Bione Cosmetics

Va fi perfect pentru îngrijirea zilnică a mâinilor, va avea grijă de mâinile uscate într-un mod sensibil. Conține extract și ulei din ovăz bio, ulei de cânepă, pantenol, unt de shea, coenzimea Q10, vitamina E, alantoină, uree și acid folic. Dintre plusuri trebuie să menționez și prețul foarte bun.

Îl puteți găsi aici.

Crema pentru mâini Intensive Care de la Garnier

Crema nu costă foarte mult dar poate îmbunătăți starea mâinilor într-un interval scurt. Țin minte că am folosit-o cu plăcere și foarte des pe perioada facultății. Conține glicerină, unt de shea și pantenol. Are o consistență ușoară și e repede absorbită. Hidratează și regenerează foarte bine.

O puteți găsi aici.

Sper ca dintre propunerile mele să vă găsiți ceva bun și pentru voi.

Până acum sunt 1 comentarii. Poate comentezi și tu?

  1. Anonim

    Am să încerc crema cu 15 % uree.

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x