Meniu sus

Vizita la tricholog - informatii noi

Publicat în data de: | 2 comentarii

Daca ati citit ultimul articol in care va prezentam situatia scalpului meu inseamna ca deja stiti ca aceasta nu este tocmai buna. Pot spune chiar ca nu am mai avut de mult timp o situatie atat de proasta, probabil din martie anul acesta.

Singura solutie pe care o puteam avea, cel putin la o prima vedere, era vizita la doctorul dermatolog si inca o runda de antibiotice. Dar, inainte de aceasta, m-am decis sa incerc si altceva si anume vizita la tricholog.

Trichologul* este o persoana care ne ajuta sa luptam cu diversele afectiuni ale scalpului si parului. (* nu sunt sigura ca acesta este cuvantul in limba romana deoarece informatiile despre aceasta meserie sunt limitate) Acesta, de obicei, nu este doctor, dar se poate intampla ca sa fie si doctor dermatolog.

Dupa ce m-am documentat in legatura cu diversele clinici de trichologie, m-am decis sa ii fac o vizita doamnei Katarzyna, tricholog si cosmetolog din Wroclaw. Serviciile oferite includ: verificare starii scalpului cu ajutorul unei camere cu zoom; utilizarea unei lampi Wood care detecteaza prezenta bacteriilor si a ciupercilor; analiza elementara a parului care determina daca in par si in organism sunt prezente in cantitatile normale mineralele necesare.

In momentul efectuarii programarii, aceasta mi-a spus ca inainte cu o zi de vizita sa nu ma spal pe cap si nici sa nu aplic pe scalp Isotrexin sau vreun alt produs.

Eram foarte incantata de perspectiva vizitei si foarte curioasa de opinia ei. In interior aveam speranta ca foliculita mea sa fie de fapt altceva.

Doamna Katarzyna este o persoana tanara si foarte prietenoasa, la inceputul vizitei a ascultat cu atentie toate detaliile despre problema mea. A fost interesata in diverse aspecte, ca de exemplu problemele cu glanda tiroida de care sufar sau tratamentul cu Isotretinoin.

Dupa ce a primit informatiile necesare, a trecut la verificarea parului si a scalpului utilizand o camera speciala care prezinta imaginea marita de 200 de ori. Multumita acestei camere se poate observa starea pielii si a parului, nivelul de sebum, conditia foliculilor sau unde avem probleme cu pierderea de par.

Pe perioada examinarii am avut posibilitatea ca si eu sa vad exact cum arata toate acestea, si sa fiu sincera imaginea nu era una placuta. Pielea era foarte iritata, intinsa si in anumite zone uscata. Este rezultatul diverselor cure prin care am trecut. In anumite zone aceasta era foarte rosie.

Tot multumita camerei, fiecare inflamatie era vizibila in mod clar, in opinia doamnei Katarzyna acestea nefiind rezultatul bacteriilor ci a ciupercilor. In jurul unui folicul se putea observa inflamatia plina de puroi. A observat si zone afectate de bacterii dar in opinia ei acestea erau iarasi rezultatul ciupercilor care au provocat inflamatii si care au fost contaminate de bacterii.

In general situatia parului meu este una buna, nu este distrus, are o grosime considerabila si s-a putut observa si aparitia de par nou.

Explicatia trichologului in legatura cu inflamatiile prezente a fost total diferita de ceea ce m-am asteptat. Pentru ea, situatia mea nu este cea a unei persoane cu foliculita. Aceasta suspecteaza ca, din cauza tratamentului cu Isotretinoin impotriva acneei urmat acum 2 ani, flora bacteriala si-a pierdut echilibrul. Pana cand nu voi regasi acest echilibru, voi avea probleme cu aparitia de inflamatii pe scalp.

Dupa verificarea pielii cu camera, a aplicat pe scalp o lotiune speciala care are proprietati calmate, antibacteriene si antifungice. Dupa aplicare am simtit o anumita usurare.

Revenind la flora bacteriala, mi s-a spus ca pot restabili echilibrul numai printr-o dieta adecvata. Trebuie sa incerc sa elimin din dieta zilnica toate produsele lactate, produsele cu gluten si carbohidrati simpli. In plus am primit o lista cu vitaminele pe care sa le iau.

Aceasta vizita mi-a adus o raza de optimism. Dupa discutia cu sotul meu si cu socrii mei m-am decis sa tin aceasta dieta. Trebuie sa mentionez ca am cumparat si lotiunea pe care mi-a aplicat-o, probabil voi scrie despre aceasta intr-un articol viitor.

Daca aveti sansa, va recomand sa faceti si voi o vizita la tricholog.

Până acum sunt 2 comentarii. Poate comentezi și tu?

  1. Amy

    O veste buna in sfarsit, ma bucur! Sper sa functioneze dieta si sa obtii rezultatele pe care ti le doresti! Fii optimista!

  2. weronika

    Multumesc! Si eu sper la fel :)

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x