Meniu sus

Theraflu Extra Raceala si Gripa

Publicat în data de: | 2 comentarii

Saptamana asta am avut primul contact cu raceala din acest sezon. Nu a fost nimic prea puternic, dar durerea din gat, nasul infundat si starea de oboseala mi-au pus probleme in a functiona normal.

Ursuletul Brutek si Theraflu Ursuletul Brutek si Theraflu

In fiecare an, inainte de venirea iernii, fac o comanda mare la o farmacie online prin care imi cumpar toate medicamentele necesare. Nu s-a intamplat niciodata ca acestea sa ramana nefolosite. Pentru a nu lasa o simpla infectie sa devina ceva serios, m-am decis sa actionez repede si cum am simtit primele simptome de raceala am si utilizat cateva pliculete de Theraflu pentru raceala si gripa.

Theraflu Extra Raceala si Gripa contine o combinatie de: calmant al febrei si durerii (paracetamol); un antihistaminic care ajuta la oprirea curgerii nasului (maleat de feniramina) si un decongestionant (clorhidrat de fenilefrina) pentru reducerea inflamatiei mucoaselor. Substantele active din produs actioneaza impreuna pentru reducerea temporara a simptimelor asociate racellii si gripe, inclusiv: febra si frisoane, dureri musculare si articulare, dureri de cap, congestie nazala, stranut si curgerea nasului.

O cutie intreaga contine 10 plicuri. Ambalajul plicului este o hartie groasa, am avut probleme in a-l desface si de fiecare data a trebuit sa folosesc un foarfece.

Modul de preparare este foarte simplu, la 200 ml de apa fierbinte (aproape un pahar) adaugam pudra dintr-un plic si amestecam cu o lingurita.

Theraflu are un gust acceptabil de lamaie, acesta nefiind atat de artificial ca in cazul altor medicamente similare.

Putem utiliza maxim 3 plicuri intr-o singura zi, asa ca o cutie ne este de ajuns pentru 3 zile de tratament.

Dupa utilizare putem simti cum nasul este desfundat si putem incepe sa respiram normal. Reduce in mod rapid durerea din gat si din cap. Eu l-am administrat de fiecare data dupa masa, nu am avut vreo reactie adversa precum greata, dureri de stomac sau diaree.

Raceala a inceput luni si deja astazi (miercuri) ma simt mult mai bine. Cred ca imi voi lua adio de la ea :)

Theraflu Extra Raceala si Gripa este disponibil in farmacii, inainte de administrare e indicat sa cititi prospectul sau sa va consultati cu doctorul sau farmacistul. Pretul este in jur de 27 lei pentru o cutie.

Până acum sunt 2 comentarii. Poate comentezi și tu?

  1. Livia

    Buna, Pe prospect scrie ca se pot lua maxim 2 plicuri in 24 de ore, depasirea dozei fiind catalogata drept toxica, probabil deoarece Theraflu poate provoca leziuni ficatului sau rinichilor la doze mai mari decat cele recomandate. Se mentioneaza ca supradozajul trebuie raportat imediat medicului, farmacistului sau unui centru de toxicologie. Sanatate! Livia

  2. weronika

    Bună Livia, Pe prospectul pe care l-am avut așa era trecut, sunt sigură că am specificat corect. Aceeași informație este și pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului: http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_8179_30.09.15.pdf?s_den_com=theraflu+&s_dci=&s_firm_tar_d=&s_forma_farm=&s_cod_atc=&s_cim=&anmPageSize=&ID=34619 Poate că între timp s-a schimbat ceva, de aceea am și menționat ca înainte de administrare să se citească prospectul. Numai bine, Weronika

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x