Meniu sus

De ce beau apa cu lamaie in fiecare dimineata?

Publicat în data de: | 0 comentarii

Consumul zilnic a unui pahar de apa cu sucul extras dintr-o lamaie a fost una dintre recomandarile primite cu ocazia vizitei la tricholog. Dar, pe durata consultatiei, am primit atat de multe informatii incat am uitat sa intreb motivul pentru care ar trebui sa consum apa cu lamaie.

Bautura de dimineata, apa cu lamaie Bautura de dimineata, apa cu lamaie

Nu as fi eu daca nu m-as fi documentat pentru a afla mai multe detalii. Pe internet se gasesc o multitudine de informatii despre efectele pozitive ale consumului pe stomacul gol a unui pahar de apa cu suc din lamaie:

  • probabil cel mai important motiv pentru persoanele cu afectiuni ale scalpului este faptul ca apa cu suc de lamaie ajuta la mentinerea pH-ului alcalin din stomac. In mediul alcalin bacteriile bune din stomac ne protejeaza impotriva aparitiei de “musafiri” neplacuti precum candida
  • contine calciu, potasiu, fibre, vitamina A si C. Potasiul ajuta sistemul nervos iar vitamina C joaca un loc important in sanatatea sistemului imunitar
  • suporta digestia
  • ajuta la eliminarea mai rapida a toxinelor

De ceva vreme, in fiecare dimineata, beau suc dintr-o lamaie cu jumatate de cana de apa. O fac pe stomacul gol, inainte de a manca, dar dupa ce imi iau pastilele pentru glanda tiroida. Pentru ca prezenta acidului ascorbic din lamaie ajuta la o mai buna asimilare a fierului, incerca, in mod regular, ca atunci cand beau apa cu lamaie sa iau si o pastila cu fier.

La inceput utilizam apa plata, acum folosesc apa de la canal fiarta. Din experienta personala pot spune ca daca apa este calda atunci acest amestec este mai usor de baut.

Desigur, nu cred ca e cazul sa mentionez, preparatul este acru, mai ales atunci cand ii cer sotului sa imi stoarca lamaia.

Dupa consum nu am observat sa am probleme cu stomacul, nu mi-a aparut nici un sentiment de durere, voma sau scaun. Dar am citit ca persoanele cu stomacul sensibil trebuie sa aiba grija la consumul acestui preparat.

Citind despre beneficiile consumului acestei bauturi m-a facut sa storc cu mai multa placere lamaia :)

In cazul meu, tinta a fost observarea unor efecte pozitive in ceea ce priveste inflamatiile de pe scalp. Am de gand sa scriu un articol dedicat actualizarii situatiei scalpului meu, dar pentru moment pot mentiona ca situatia acestuia este mai buna. Desigur asta nu se datoreaza doar sucului de lamaie deoarece am schimbat o multime de lucruri in dieta.

Dar imi place sa cred ca cel care imi da mai multa energie de dimineata este paharul de apa cu suc de lamaie.

Hmmm... Nimeni nu a comentat încă :( Poate spargi tu gheața?

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x