Meniu sus

Siropul Mucosin cu miere

Publicat în data de: | 0 comentarii

De vreo doua saptamani, la noi in casa, s-a cazat un musafir neasteptat care uita sa plece: raceala. Din cauza germenilor adusi de socrul meu de la munca toata familia a racit. Si, desigur, raceala nu m-a iertat nici pe mine.

Am avut noroc si nu m-a tinut mult, in afara de ceva tuse si durere de cap nu am avut prea mult de suferit. Tusea insa s-a dovedit a fi foarte sacaitoare, multumita ei nu am putut dormi noaptea.

Ca de obicei, a fost foarte greu de identificat tipul de tuse, cateodata era tuse uscata iar alteori era productiva. Dupa o analiza superficiala m-am decis sa o rog pe soacra mea sa imi cumpere de la farmacie un sirop pentru tuse productiva. Astfel si-a facut prezenta siropul Mucosin cu miere.

Siropul Mucosin cu miere Siropul Mucosin cu miere

Siropul este fabricat de compania ceha Zentiva, care este parte a grupului farmaceutic Sanofi. Mucosin contine substanta activa clorhidrat de ambroxol si este recomandat in tratamentul simptomatic al bolilor acute sau cronice ale tractului respirator inferior asociate cu secretii vascoase. Cinci mililitri de sirop contine 15 mg clorhidrat de ambroxol si excipienti, intre acestia fiind si mierea purificata. Din cauza prezentei mierii, este necasara atentie la pacienti cu polinoza care sunt de obicei alergici la miere.

Sticla contine 100 ml de sirop, indeajuns pentru o cura a unui persoane adulte. Aceasta are un capac cu un sistem special de inchidere securizata pentru copii. Trebuie sa recunosc ca sistemul este foarte sigur, chiar si eu am avut ceva probleme cateodata in a-l desface. In cutie se gaseste si o seringa dozatoare care ajuta la masurarea cantitatii de medicament.

Siropul are o culoare galbena si un gust dulce, o combinatie intre miere si medicamente. Este dulce, in 5 ml de sirop se regasesc 135 mg de zahar, de aceea trebuie avuta o grija deosebita la pacientii diabetici. In schimb, cred ca multumita acestuia, poate fi administrat mai usor si copiilor.

Am luat siropul asa cum mi-a fost recomandat de farmacista, aceasta reamintind ca siropurile expectorante trebuie folosite cu cel putin trei ore inainte de culcare.

Dupa prima zi de administrare am inceput sa ma simt un pic mai bine, puteam sa elimin mucusul mai usor si am dormit fara probleme toata noaptea. In general am consumat siropul pentru 4 zile, dupa care tusea a disparut. In toata aceasta perioada nu am avut vreun efect secundar, precum urticarie, senzatie de voma sau scaun.

Produsul este disponbil in farmacie. In opinia mea este un pic cam scump, eu platind 17 lei, dar si efectul a fost unul pozitiv.

Hmmm... Nimeni nu a comentat încă :( Poate spargi tu gheața?

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x