Meniu sus

Coaja de stejar împotriva hemoroizilor. Păreri după utilizare

Publicat în data de: | 4 comentarii

Nu știu cum plănuiesc, dar de fiecare dată își fac apariția în cele mai proaste momente. Hemoroizii, căci despre ei vorbesc, i-au reamintit soțului meu că sunt acolo, acum vreo două săptămâni. Ca un musafir neinvitat, a distrus o frumoasă după amiază de vineri.

Pentru a nu spune că am primit musafirii cu mâinile goale, am alergat repede la farmacie pentru a cumpăra niște supozitoare. Acasă, ca o gazdă bună ce sunt, aveam deja pregătită o cutie cu ceai din coajă de stejar.

Ceai de coajă de stejar Ceai de coajă de stejar

Coaja de stejar provine din scoarța ramurilor tinere, culeasă în martie și aprilie, înainte de apariția primelor frunze. Scoarța conține tanini, având o acțiune astringentă, și polifenoli, cunoscuți pentru proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii.

Ceaiul din coajă de stejar poate fi folosit intern și extern. Este indicat a fi consumat de persoanele cu diaree sau care au probleme cu gingiile sau gura. Extern, poate fi folosit pentru probleme cu hemoroizi, infecții anale sau probleme cu scalpul și părul.

În mod special pentru hemoroizii soțului, am pregătit băi de șezut cu coajă de stejar. Într-o oală am adăugat trei linguri de coajă de stejar și un litru de apă fiartă. Am acoperit oala și am lăsat-o pentru 30 de minute. După aceea, cu ajutorul sitei, am separat ceaiul de coajă. Lichidiul ce a rămas (ceaiul) are o culoare maro și un miros delicat de lemn.

Ceaiul concentrat îl puneam direct în cadă sau într-un lighean. Deoarece acesta era concentrat, soțul îl dilua cu apa caldă (în general apa trebuie să fie caldă și nu rece).

Băile de șezut durau în jur de 15-20 de minute, timp în care fundul era acoperit de ceai.

La începutul problemelor, soțul repeta aceste băi de două ori pe zi, după care o singură dată, la final stând doar în apă caldă, fără a mai prepara ceaiul.

Plusurile băilor de șezut cu ceai din coajă de stejar:

 • mulțumită apei calde, mușchii devin relaxați, reducându-se din durere
 • pe perioada băii, a dispărut sentimentul de mâncărime și de iritație
 • te salvează pentru o perioadă de timp
 • ajută la lupta împotriva hemoroizilor
 • ajută la menținerea pH-ului recomandat pentru zona anală
 • ușor de pregătit
 • preț bun

Trebuie să menționez că aceste băi nu vor rezolva problema, dar sunt un bun suport. Baia de șezut nu ar trebuie să fie urmată de catre persoanele cu arsuri în zonele intime.

Câteva sfaturi ce pot fi de ajutor în momentul pregătirii băii de șezut:

 • ceaiul de coajă de stejar își lasă culoarea peste orice material cu care intră în contact, de aceea e de preferat ca în momentul preparării să folosim o oală mai veche; la fel și în cazul prosopului și a ligheanului, soțul meu a folosit un prosop de culoare întunecată și chiar și pe acesta au rămas niște urme care nu au dispărut nici după câteva spălări
 • aceeași problemă cu culoarea este și pentru cadă, dar am descoperit că poate fi înlăturată cu Domestos sau oricare alt detergent cu clor
 • coaja care rămâne după pregătirea ceaiului trebuie aruncată la gunoi, niciodată în canalizare, aceasta putând bloca țevile
 • după baia de șezut e bine să ne spălăm pe picioare, nu am observat pe pielea soțului vreo culoare ciudată dar nu se știe niciodată :)

Până acum sunt 4 comentarii. Poate comentezi și tu?

 1. Ioan

  Mulțumesc mult dragă Veronika. Sincer nici nu mai știu ce să fac. Toate cremele, oricât de puțin parfum ar avea, afectează foarte tare pielea iritată. Problema care o am este, lipsa unui plafar, ca cele din România. Aici am să merg să colind pădurea și să cer generozitatea ei. Mulțumesc încă o dată. Doamne ajută și multă sănătate!

 2. Anonim

  Aveam si eu in batrin in familie care indica aceste băi cu coaja de stejar , ( el nu ii zicea stejar , ii zicea CEROI , cred ca este o denumirea mai populara a stejarului mai ales in zona olteniei . Pe foarte multi i-a scapat de operatie chirurgicala prin acest remediu natural .

 3. Luci

  Cea mai eficienta metoda.Si ieftina.

 4. Nelu

  2021-05-10 Foarte eficace. Dupa o cura de patru zile, cinci ani nu am mai avut probleme. Acum sunt la doi ani dupa a doua cura si este totul in regula

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x