Meniu sus

Doctorul dermatolog nr. 6. Iarăși foliculită

Publicat în data de: | 2 comentarii

După o pauză de un an și jumătate, m-am decis să mă duc la un nou doctor dermatolog, al șaselea de când au început problemele.

Decizia a fost luată nu neapărat din cauza foliculitei, ci mai mult din cauza căderii părului, problemă apărută la începutul lunii martie 2016. Desigur, aveam în plan și examinarea problemelor cu foliculita.

Înainte de a vă spune impresiile mele despre vizită, vă voi descrie situația actuală a scalpului meu. Încă mai am inflamații, nu sunt foarte multe, ca o cifră rotundă în jur de zece. Sunt mici și situate în zona tâmplelor, în vârful și spatele capului. Situația se prezintă un pic mai rău înainte de perioadă, atunci când pielea produce mai mult sebum și numărul de inflamații crește. Pielea nu este iritată sau roșie, nici nu am senzația de mâncărime.

De-a lungul celor trei ani de tratamente împotriva foliculiței, scalpul meu a devenit sensibil, asta însemnând că produsele cu o cantitate mai mare de alcool sau glicol îmi provoacă apariția de inflamații.

Începând cu luna martie, pierd și mai mult păr, de fiecare dată când imi trec mâna prin păr îmi rămân câteva fire printre degete. Am scris deja despre cura cu capsulele Quinoral și despre faptul că nu am observat vreun efect al consumării acestora. Cred totuși că un efect a fost deoarece de la terminarea curei am observat că pierd mai mult păr.

Desigur, ca de obicei, m-am pregătit foarte bine pentru vizită: am făcut teste de sânge, hemograma completă, nivelul de fier și TSH. Le-am pus pe toate în geantă, mi-am luat o sticlă de apă și câteva sandvișuri și am plecat către Poznan.

Biroul doamnei doctor m-a surprins în mod pozitiv. Mulți dintre voi ați observat că majoritatea cabinetelor nu au vreo recepție. În acest caz, biroul era situat în centrul orașului Poznan, iar la intrare am fost întâmpinată de o recepționeră care mi-a luat datele. Ceea ce m-a surprins și mai mult a fost faptul că nu a trebuit să aștept și am intrat exact la ora stabilită în rezervare.

Doctorul dermatolog, o femeie în jur de 36 de ani, mi-a făcut o impresie bună la prima vedere. A fost foarte prietenoasă și din acest motiv mi-au dispărut toate emoțiile vizitei. Atunci când a aflat că am fost diagnosticată cu foliculiță, a luat lupa și mi-a verificat scalpul. Din păcate cam asta a fost toată partea pozitivă din această vizită.

Doctorul a fost dezamăgit de faptul că nu am prea multe inflamații pe scalp. După ce a mișcat câteva fire de păr mi-a și spus că nu vede nimic. Atunci când cu ajutorul meu a găsit câteva inflamații mi-a confirmat că este vorba de foliculiță.

Ceea ce m-a îngrijorat a fost faptul că nu m-a întrebat nimic de trecut: ce pastile am folosit, ce alte tratamente am urmat, ce șampoane am folosit, nimic. Singurul lucru aflat în timpul vizitei a fost faptul că nu foliculita îmi cauzează pierderea părului.

După ce și-a notat totul în calculator, a venit prezentarea posibilelor soluții. Mi-a prescris două șampoane, Stieprox și Sensinol Ducray, un antibiotic extern cu clindamicină și pastile cu zinc și cupru. Pentru pierderea părului nu am primit nimic. Mi-a zis că vom rezolva această problemă la următoarea vizită.

Din tot ceea ce mi-a recomandat, din farmacie am cumpărat doar antibioticul, la restul am renunțat.

Șamponul Stieprox conține ciclopiroxolamina care este ingredientul unui alt șampon utilizat în trecut, Pirolam, desigur, fără rezultate. Dar de unde să știe asta, nu m-a întrebat nimic.

Sensinol de la Ducray este un șampon delicat pentru pielea sensibilă. Am deja mai multe șampoane delicate care sunt foarte bune și care nu costă 50 de lei. Recomandarea unui produs Ducray nu mă surprinde, în cabinetul doctorului era un dulap destul de mare plin de mostre de la La Roche Posay și Avene. Ducray și Avene sunt fabricate de același concern, Pierre Fabre.

După vizită am fost foarte dezamăgită. Nu am aflat nimic nou și nici nu am primit vreun tratament pentru principala problemă, pierderea părului. Am rămas doar cu impresia că doctorul a dorit doar să îi mai fac o vizită și să îi las încă o dată 150 de lei. Din nou sunt singură cu problemele mele, dar deja m-am obișnuit după trei ani.

Până acum sunt 2 comentarii. Poate comentezi și tu?

  1. Luca

    Buna! Si eu sunt in aceeasi situatie cu tine. In urma unui tratament cu roacutanne(nu mai stiu cum se scrie,scuze), la aproximativ 5/6 luni m am ales cu o foliculita a scalpului. Long story short, m am "batut"cu ea de mai bine de 2 ani..si uite asa o tin sub control: Am observat ca parul meu devine uleios foarte repede, la o zi de la spalare..ceea ce inainte de tratament nu se intampla. Asa ca procedez astfel: dupa samponare, ma dau pe scalp cu tot felul de pudra astringenta( argila, pudra de amidon de porumb, etc.., practic un fel de sampon uscat) asta face ca secretia de sebum sa fie tinuta in control si astfel inflamatiile nu mai apar..sau nu mai apar asa de multe! Sunt baiat, am parul scurt si stiu ce zic..e naspa sa se uite toti la capul tau si sa se intrebe ce ai. Deci dupa ce te speli pe cap, incearca sa folosesti o pudra astringenta care sa absoarba sebumul in exces. La inceput o foloseam dupa samponare, dar acum o folosesc de a doua zi(seara ma spal pe cap). Asa am observat ca o pot tine dub control..mai am cate o inflamatie la 3 4 zile, o saptamana, chiar si 2 sapt..depinde ft mult si ce mananc. Sper ca te am ajutat! Bafta!

  2. weronika

    Mulțumesc pentru sfaturi! Pentru moment o am sub control, voi scrie un articol despre ceea ce am făcut recent.

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x