Meniu sus

Colagen pentru problemele cu articulațiile. Rezultate după trei luni de utilizare

Publicat în data de: | 0 comentarii

De nu mai știu câte luni soțul se tot plângea de dureri la genunchi. Problemele au apărut în mod spontan și nu au avut legătură cu vreo accidentare sau sport. Câteodată durerea dispărea pentru a reapare în cazul unei plimbări mai lungi sau fără motiv.

Pentru că soțul meu găsea tot timpul o scuză pentru a evita vizita la doctor, m-am decis să preiau controlul situației. Soțul meu nu face parte din grupa de subțirei, speriați să nu-i ia vântul. Are câteva kilograme în plus, majoritatea timpului și-o petrece în fața calculatorului și singurele mișcări sunt cumpărăturile săptămânale și plimbările cu bicicleta.

Flexus capsule cu colagen pentru probleme cu articulațiile Flexus capsule cu colagen pentru probleme cu articulațiile

Cum a trecut peste vârsta de 30 de ani, am bănuit că problemele lui sunt legate de articulații. La tv au apărut o mulțime de reclame la capsule cu colagen sau glucozamină ca soluție salvatoare în cazul problemelor de acest gen.

Auzisem în trecut despre colagen, știam că este un ingredient folosit în produsele anti-aging. Produsele cu colagen sunt preferatele coreenilor chiar dacă testele de laborator au arătat că molecula de colagen este prea mare pentru a fi absorbită în straturile profunde ale pielii.

Citind diverse articole, am aflat că influența acestuia asupra articulațiilor este iarăși controversată.

Colagenul este o proteină și baza pentru structura articulațiilor, mușchilor și a pielii. Este elastic dar în același timp și foarte rezistent. Mulțumită lui, pielea noastră nu are riduri. În cazul persoanelor tinere, colagenul este produs de organism. Din păcate, în timp, organismul pierde abilitatea de a regenera fibrele de colagen. Studiile arată că asta începe să se întâmple deja de la vârsta de 26 de ani.

Persoanele care nu cred că sporul de colagen din surse externe ajută la regenerarea cartilajului articular, se justifică prin faptul că acesta, ca majoritatea proteinelor, este digerat și ca urmare nu va ajunge niciodată la articulații sau alte organe care au nevoie de acesta.

Pe de altă parte, ceilalți contestă acțiunile colagenului hidrolizat. Totuși, profesorul Milan Adam, cu ajutorul diverselor cercetări pe animale și oameni, a dovedit că acesta este asimilat de organism. Pe lângă asta, în cadrul cercetărilor sale cu persoane care suferă de osteoporoză demonstrează că adăugarea de colagen hidrolizat în dieta acestora reduce durerea cauzată de osteoporoză.

Pe internet am găsit mai multe opinii pozitive de la persoane care, mulțumită pastilelor cu colagen, au redus la minim sau chiar de tot durerea din articulații. Datorită acestor opinii dar și a studiilor menționate, m-am decis să adaug pastile cu colagen în dieta soțului meu.

Dar glucozamina? Glucozamina este un amino zahar prezent în organismul uman. În capsule este prezent, de obicei, sulfat de glucozamină, acesta fiind mai repede absorbit. Cazurile de influență a capsulelor cu glucozamină asupra durerilor din articulații sunt și mai complicate decât cele cu colagen. Au apărut o mulțime de studii care confirmă, sau infirmă, influența pozitivă a glucozaminei asupra articulațiilor. Cel mai nou studiu arată că acestea nu ajută persoanele care suferă de durerea articulațiilor și nici nu îmbunătățește stadiul cartilajului articular. Așa că m-am orientat spre capsule care nu conțin acest ingredient.

În general m-am uitat după capsule care să aibă o listă bună de ingrediente dar care să fie și mai ieftine, mai ales că durata curei a fost de 3 luni. Citind diverse opinii, și analizând lista de ingrediente, soțul meu a ajuns să folosească capsulele Flexus.

Capsulele de Flexus Capsulele de Flexus

Din păcate, acestea nu sunt disponibile în România, dar am verificat și sunt disponibile altele cu ingrediente similare.

În capsulele Flexus se găsește:

  • colagen de tip II hidrolizat, acesta fiind componenta de bază a cartilajelor articulare.
  • acid hialuronic, aceste fiind prezint în cartilajul articular și lichidul sinovial. Are proprietăți antiinflamatoare și analgezice.
  • vitamina C. Contribuie la formarea normală a colagenului, benefic pentru funcționarea cartilajelor și oaselor.
  • condroitin sulfat. Ajută la regenerarea cartilajelor articulare.

După cum am menționat, cura soțului meu cu capsulele Flexus a durat trei luni. În prima lună, durerea nu a dispărut, încă era prezentă dar nu au mai apărut situațiile în care nu puteam să plecăm undeva din cauza durerii. În timpul celei de-a doua luni, din când în când, l-am auzit cum durerea nu vrea să îl lase în pace. În acest timp, am avut mai multe momente când ne-am plimbat cu bicicleta, pe distanțe destul de lungi, în jur de 10-15 km. Ne-am plimbat prin oraș și de câteva ori pe săptămână ne duceam la cumpărături.

La finalul curei, durerea a dispărut. Din păcate, nu am avut posibilitatea de a verifica cum va reacționa după o zi întreagă de mers.

Pe durata administrării acestor pastile, soțul meu nu a avut reacții adverse precum vomă, diaree.

În concluzie, pot spune că acestea l-au ajutat pe soțul meu. Dacă ceva se va schimba (după vreo zi întreagă de mers), voi actualiza acest articol. Pentru moment, situația este ok.

Hmmm... Nimeni nu a comentat încă :( Poate spargi tu gheața?

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x