Meniu sus

Hit din... Kaufland. Crema delicată de curățare cu extract de hamamelis și pepene

Publicat în data de: | 1 comentarii

Începând cu acest articol m-am decis să încep ciclul de recenzii ale produselor de bună calitate pe care le putem găsi în super/hipermarketuri. Asta pentru că mi s-a întâmplat de multe ori să găsesc produse de calitate la preț bun.

De cele mai multe ori îmi fac cumpărăturile în Kaufland, Lidl sau Tesco. În articolul de azi voi detalia despre un produs din Kaufland, crema delicată de curățare pentru pielea uscată și sensibilă cu extract de hamamelis și pepene.

crema delicată de curățare cu extract de hamamelis și pepene crema delicată de curățare cu extract de hamamelis și pepene

La început nimic nu prevestea faptul că această cremă va primi o recenzie pozitivă din partea mea. Relația mea cu aceasta ar fi perfectă pentru un scenariu de telenovelă. A început cu mari dubii dacă să o cumpăr sau nu, a continuat cu dezamăgirea și s-a finalizat cu o relație de prietenie :)

După cum am menționat produsul este dedicat persoanelor cu pielea uscată și sensibilă. Printre ingrediente, pe lângă extractul de hamamelis și pepene galben, vom găsi și ulei de măsline, glicerină, vitamina E, detergenți delicați. Crema ar trebui să curețe într-un mod delicat pielea de impurități, sebum și machiaj.

ingredientele cremei cu extract de hamamelis și pepene ingredientele cremei cu extract de hamamelis și pepene

Recipientul cremei este dintr-un plastic moale. Culoarea este albă și consistență cremoasă, asemănătoare cu cea a unui lapte pentru demachiaj. În structura cremei sunt prezente și biluțe mici roz. Producătorul menționează că în interiorul acestora este vitamina E. Să nu credeți ca au vreo proprietate de exfoliere, în timpul utilizării acestea se distrug sau se topesc. Crema are un miros delicat și plăcut de pepene galben.

În mod opus unui lapte demachiant, crema are nevoie de apă pentru a putea curăța. Producătorul specifică faptul că aceasta generează spumă, nu sunt de acord, dacă apare vreo spumă aceasta este foarte delicată. În contact cu apa crema devine mai degrabă o emulsie. Este de ajuns o cantitate mică din produs, de aceea mi-a și ajuns o lungă perioadă de timp.

Până acum totul pare ok, așa că de ce am avut multe aventuri cu acest produs? Nu m-am decis dacă să o cumpăr sau nu pentru că nu este dedicată tipului meu de piele și ce este și mai important conține ulei de măsline, eu știind că acesta îmi provoacă coșuri. Am pielea mixtă, cu zona nasului un pic uleioasă și cu o tendință generală de deshidratare. Aceste probleme cu hidraterea m-au și convins să o cumpăr.

Din păcate, din cauza verii foarte călduroase din România, pielea a avut nevoie de o curățare în profunzime iar această cremă nu mi-a putut-o oferi. Pe piele rămânea o peliculă  uleioasă care, în combinație cu căldura și umiditatea, mi-a provocat apariția de coșuri mici. În general, după utilizare, aveam impresia că pielea nu este curată. M-am decis să nu o mai folosesc și să aștept schimbarea vremii.

Aceasta s-a întamplat foarte repede pentru că la începutul lui iulie m-am întors în Polonia unde, vara de anul acesta nu a fost deloc călduroasă. Temperaturile medii și utilizarea cremei de dimineață au avut efecte pozitive asupra pielii, aceasta fiind curată, moale și hidratată. Încă mai rămânea o peliculă delicată uleioasă dar, din cauza temperaturilor mai mici, nu mi-a provocat coșuri.

Am încercat să folosesc crema și seara, pentru a curăța tenul de crema cu filtru și sebum. După cum mă așteptam, nu a fost un experiment reușit. Este prea delicată și nu conține ingredientele necesare curățării pielii de substanțe uleioase.

Plusuri:

 • bună pentru utilizarea de dimineață
 • delicată cu pielea
 • efecte pe piele
 • lista de ingrediente
 • consistența cremoasă
 • miros plăcut
 • preț bun

Minusuri:

 • nu este cea mai bună soluție pe timpul verii pentru persoanele cu pielea mixtă
 • prea delicată pentru curățarea machiajului

Chiar dacă are și minusuri, crema face parte din categoria acelor produse pe care le voi refolosi cu plăcere. Mi-a îngrijit foarte bine pielea, are un preț bun și poate fi găsită de multe ori la reducere.

Prețul este în jur de 8 lei / 150 ml.

Până acum sunt 1 comentarii. Poate comentezi și tu?

 1. Claudia`s Choice

  Nu stiu de ce nu m-a incantat pana acum, dar cu siguranta o sa ii dau o sansa!

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x