Meniu sus

Coaja de stejar pentru păr. Păreri după 6 săptămâni de utilizare

Publicat în data de: | 3 comentarii

Cred că majoritatea dintre voi deja cunoaște problemele scalpului meu pretențios. Mâncărimile, mătreața și inflamațiile apărute din cauza foliculitei sunt problemele cu care mă lupt zi de zi.

Acum ceva vreme ne-a vizitat mătușa mea, și nu știu cum s-a întâmplat dar din vorbă în vorbă am ajuns la coaja de stejar. Mătușa își amintea că străbunica mea folosea ceai din coajă de stejar pentru problemele cu mătreața. Atunci când am auzit-o s-a aprins un bec la mine în cap: poate că îl voi încerca și eu. Până la urmă, am încercat eu și alte chestii mai dubioase și rău nu mi-au făcut.

Coaja de stejar Coaja de stejar

După câteva zile am alergat la magazinul naturist și am cumpărat trei cutii. Între timp, am citit un pic despre proprietățile acesteia. Coaja de stejar conține tahini și polifenoli, care au proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene. Pe lângă aceste două proprietăți, coaja are și acțiune astringentă.

Utilizată extern, pe piele, ajută la lupta împotriva stafilococilor. Este recomandată să fie folosită de persoanele cu părul gras și cu probleme de cădere a părului. Folosirea regulată cauzează schimbarea culorii părului într-una mai închisă așa că o cură cu aceasta nu este recomandată persoanelor cu părul blond. Nu a fost vreo problemă în cazul meu, eu având o culoare mai închisă.

Pregătită cu un prosop negru, o oală mai veche și o sticlă de plastic, am început cura ce avea să dureze 6 săptămâni.

Modul de pregătire a ceaiului este foarte simplu, în oală adăugam două linguri de coajă și un litru de apă fiartă. Lăsam amestecul acoperit pentru circa 20 de minute, după care îl lăsam să se răcească. După aceea, folosind o sită turnam lichidul într-o sticlă din plastic.

Ceaiul pregătit din coajă de stejar Ceaiul pregătit din coajă de stejar

Ceaiul pregătit are culoarea maro și un miros de lemn ud. În acest moment trebuie să precizez că, în contact cu acest ceai, este de preferat să folosim numai chestii de culoare închisă sau mai vechi. Ceaiul colorează orice intră în contact cu acesta. Prosopul meu maro a fost marcat cu câteva urme roșiatice ce nu au dispărut nici după câteva spălări. În urma utilizării ceaiului de câteva ori, întreaga cadă avea o nuanță maro, care a fost înlăturată într-un final de Domestos (sau orice alt detergent cu clor).

Coaja care rămâne în urmă filtrării ceaiului, trebuie aruncată la gunoi și nu la canalizare deoarece poate înfunda țevile.

Am folosit ceaiul în momentul ultimei clătiri, asta însemnând după spălarea părului și utilizarea balsamului. În momentul aplicării masam delicat scalpul. Repetam procedeul de două - trei ori pe săptămână dar s-a întâmplat să fie chiar și a doua zi.

Ceea ce este important este să observați starea scalpului și a părului. În general toate ierburile au tendința de a usca scalpul și părul, așa că dacă observați vreuna din acestea este bine să întrerupeți cura timp de câteva zile. Nu am observat ca scalpul meu să fie uscat dar la finalul curei părul meu a devenit un pic uscat, îndeosebi la vârfuri.

Utilizarea coajei de stejar a redus un pic numărul de fire căzute și a eliminat sentimentul de mâncărime. Pe durata întregii cure am observat că am și mai puține inflamații dar nu pot spune că a fost o diferență mare.

Din păcate, am avut și ceva probleme. Părul devenise mai aspru și greu de periat. S-a întâmplat de câteva ori să renunț la a-l peria deoarece pierdeam prea multe fire de păr. În general părul meu nu arăta foarte bine, nu era strălucitor, avea o suprafață care-l făcea mat.

Dacă vă gândiți la a vă schimba culoarea în una mai închisă cu ajutorul acestuia, să nu vă așteptați la rezultate spectaculoase. Pentru un moment am avut impresia că părul avea o culoare mai închisă cu o nuanța roșie mai ciudată. Dar era un efect pe care numai eu l-am observat, nimeni din familie, nici soțul nu a observat vreo diferență.

Culoare păr înainte și după cura cu coajă de stejar Culoare păr înainte și după cura cu coajă de stejar

Din poza de mai sus, în care puteți vedea culoarea înainte și după cură, chiar dacă au fost condiții diferite de lumină se poate observa că nu există vreo diferență majoră.

Plusuri:

 • reduce senzația de mâncărime
 • mai puțin păr pierdut în timpul spălării
 • nu este greu de pregătit
 • prețul curei

Minusuri:

 • mari dificultăți cu periajul
 • colorează orice intră în contact

Din cauza minusurilor cred că nu voi mai repeta această experiență. Restul de coajă de stejar a fost folosit de soțul meu pentru problemele cu hemoroizii.

Până acum sunt 3 comentarii. Poate comentezi și tu?

 1. Claudia`s Choice

  O sa ii zic si eu mamei despre acest tratament, poate are noroc.

 2. Mihai D

  Ceau. Ti-am citit blogul, pentru mine a functionat A-DERMA Exomega. Sper sa te ajute

 3. weronika

  Bună Mihai, O să mă uit la el, mulțumesc!

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x