Meniu sus

Argilă galbenă franceză pentru o piele frumoasă și fără coșuri

Publicat în data de: | 2 comentarii

Măștile pentru față reprezintă metoda mea cea mai îndrăgită de îngrijire a tenului. Cele mai multe dintre ele sunt ușor de pregătit, te ajută să te relaxezi și au efecte pozitive asupra pielii.

Pentru multă vreme am fost îndrăgostită de argila de la Gerovital. Nu vreau să mă înțelegeți greșit, nu s-a schimbat nimic, doar că aici, în Polonia, nu am acces la aceasta și am fost nevoită să-i caut un înlocuitor.

Cutia de argilă galbenă franceză Cutia de argilă galbenă franceză

Până acum am mai testat și argila verde și argila Ghassoul. Acum, am cumpărat și folosit argila galbenă franceză. Aceasta este dedicată persoanelor cu tenul sensibil, normal, gras sau acneic. Curăță în mod delicat, are proprietăți antiinflamatoare și antiseboreice. Ajută pielea să se regenereze. Are o concentrație mare de siliciu și fier. Mai mult, este îmbogățită în aluminiu, potasiu, magneziu, calciu, sodiu și titan.

Înainte de a o amesteca cu apa are culoarea maro, în momentul contactului devine maro-verde și într-un final nuanța galbenă apare atunci când ne clătim pentru a o înlătura.

Argila galbenă franceză Argila galbenă franceză

Nu are vreun miros special dar în momentul în care o pregătim se poate simți mirosul de pământ.

În mod teoretic, o putem amesteca cu orice lichid dorim: apă, sucuri naturale, ceai din ierburi, uleiuri sau oțet. Nu îmi place să experimentez pe zona feței așa că m-am decis să rămân la varianta clasică, argilă cu apă. Nu vă pot spune niște proporții exacte, totul a fost făcut din ochi. Trebuie să iasă o pastă cu o compoziție mai închegată, mai solidă, pentru a nu cădea de pe față. Desigur, nu trebuie să folosim nimic metalic în procesul de preparare.

Masca trebuie menținută timp de 5 minute, cred că mai mult de atât nici nu este posibil, masca se usucă foarte repede. Desigur, putem să folosim apa termală pentru a menține argila umedă și astfel să o putem lăsa pentru o perioadă mai lungă, dar asta va avea ca efect și o acțiune mai puternică a argilei. Și acțiunea acesteia este destul de puternică.

În mod teoretic ar trebui să fie mai slabă decât cea verde, dar în cazul meu efectul a fost mai puternic și mai profund. După 3 minute de la aplicare am început să simt o senzație delicată de iritație care în timp s-a transformat în senzație de arsură. Acesta a fost semnul că ar fi cazul să o scot de pe față.

Curățarea poate deveni un pic problematică, va trebui să folosiți o cantitate mai mare de apă.

După utilizare, pentru o perioadă, pielea a devenit roșie. Dar, în general, tenul era curat, luminos, porii au fost închiși și anumite puncte negre eliminate. Pielea era mată și producea mai puțin sebum decât de obicei. Utilizată în mod regulat, de două - trei ori pe săptămână, a eliminat și o parte din coșuri și punctele albe.

Din păcate, pielea sensibilă și deshidratată, poate deveni uscată în urma folosirii acestei argile. Așa că o idee bună ar fi să adăugați câteva picături din uleiul preferat pentru a mai calma din efectele măștii.

Plusuri:

 • bune proprietăți de curățare
 • ajută la eliminarea coșurilor
 • lasă pielea luminoasă
 • ușor de pregătit
 • preț acceptabil

Minusuri:

 • destul de puternică, poate irita pielea sensibilă

Alături de argila de la Gerovital, argila galbenă franceză a devenit unul dintre produsele mele favorite de îngrijire a feței.

Până acum sunt 2 comentarii. Poate comentezi și tu?

 1. Claudia`s Choice

  De obicei folosesc masti cu argila la tub, deja preparate! Mi se pare mai simplu!

 2. weronika

  Ai dreptate, sunt mai ușor de pregătit, dar le evit pentru că mai conțin și alte ingrediente.

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x