Meniu sus

Scrub pentru buze cu miere. Rețeta a la cosmeticolic

Publicat în data de: | 1 comentarii

În ultimele două săptămâni m-am luptat cu răceala și, deși am scăpat de ea, mi-a lăsat un “cadou” plăcut: nasul roșu ca Rudolph și buzele uscate și crăpate. Mulțumită cremei Nivea am rezolvat repede problema nasului dar mai greu mi-a fost cu buzele.

Nu mi-a fost de folos nici crema Nivea și nici vreun balsam pentru buze. Mai mult, ieri am fost la dentist unde am stat cu gura deschisă timp de 45 minute. Când am ajuns acasă, buzele mele arătau ca după escaladarea vârfului Everest.

Așa că astăzi am pregătit un mini spa pentru ele. La început le-am masat cu un scrub homemade, după care am aplicat un balsam de buze. În cele din urmă buzele mele și-au revenit, a dispărut uscățimea, bucățile de epidermă uscată au fost înlăturate iar ele au rămas hidratate și regenerate.

Scrubul pentru buze pregătit Scrubul pentru buze pregătit

Cred că și voi aveți prin casă un balsam pentru buze dar nu și un scrub. Nici eu nu am avut, dar în 5 minute mi-am pregătit propriul scrub.

Rețeta mea de scrub pentru buze

Ingrediente:

  • o linguriță și jumătate de zahăr / zahăr brun
  • o linguriță de ulei (poate fi cocos, jojoba, argan, dar dacă nu aveți puteți folosi ulei de floarea soarelui)
  • o linguriță de miere
  • opțional câteva picături de zeamă de lămâie (dacă sunt crăpate, săriți peste acest ingredient, eu așa am făcut)

Ingredientele scrubului cu miere Ingredientele scrubului cu miere

Amestecați ingredientele și aplicați soluția rezultată pe buze. Masați pentru câteva minute. O idee bună ar fi să le lăsați după masaj pentru încă alte câteva minute pe buze. Eu nu am rezistat prea mult pentru că era gustos și l-am mâncat :)

După aceea am folosit un balsam pentru buze (poate fi și vaselină). Trebuie să menționez că după utilizarea scrubului buzele pot deveni mai roșii și mai umflate, dar acesta este doar un efect temporar.

Scrubul pregătit îl puteți menține în frigider până la șapte zile și între timp să-l folosiți ori de câte ori aveți nevoie.

Dacă nu vă place ideea de a vă prepara singure scrubul, puteți cumpăra din comerț, doar că sunt mult mai scumpe decât versiunea făcută acasă.

Până acum sunt 1 comentarii. Poate comentezi și tu?

  1. Claudia`s Choice

    Eu am un scrub de la Elf, pe care il tin pe noptiera. Cand nu mi-e lene maxima, apelez si la diy. Tot pe baza de zahar si miere le fac si eu!

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x