Meniu sus

De ce e bine să avem acasă unguent cu zinc

Publicat în data de: | 0 comentarii

Încă de când sunt mică, în șifonierul părinților acolo unde-și țin medicamentele, pot găsi trei lucruri: crema Nivea, apa oxigenată și unguentul cu zinc. Eu am înlocuit în timp apa oxigenată cu Octenisept iar de unguentul cu zinc am uitat, chiar dacă în trecut l-am folosit des.

Unguent cu zinc Unguent cu zinc

La pasta cremoasă cu miros specific am revenit în această vară, atunci când soțul a început să aibă probleme cu hemoroizii.

Unguentul cu zinc este disponibil în majoritatea farmaciilor, este produs de diverse companii farmaceutice dar lista de ingrediente este aceeași. Substanța activă este oxidul de zinc iar ca excipient vaselina albă. Oxidul de zinc este cunoscut pentru proprietățile sale astringente, absorbante, desicante și antiseptice.

Din cauza combinației de ingrediente, unguentul este dificil de aplicat pe piele și lasă un strat uleios.

Unguentul m-a ajutat în următoarele situații:

  • problemele cu herpesul. Chiar și acum, când simt mirosul unguentului, în față-mi apare imaginea cutiei din plastic și herpesul de pe buzele mele. Unguentul ajută la uscarea herpesului și la calmarea pielii.
  • coșurile mai mari, le usucă. Din cauza prezenței vaselinei, nu recomand utilizarea acestuia pe o suprafață mare pe față deoarece pot apărea alte coșuri sau puncte albe.
  • după ras, în cazul picioarelor, mai ales când sunt probleme cu foliculița. Mulțumită unguentului micile inflamații dispar mai repede.
  • atac de hemoroizi, ajută la calmarea și regenerarea pielii.

În general, acesta poate fi utilizat pentru probleme ale pielii precum dermatită de “scutece”, intertrigo, miliarie, plăgi superficiale, eczeme în stadiu de acutizare.

Nu este recomandat să fie aplicat pe răni deschise sau care au puroi. Persoanele cu hipersensibilitate la componentele preparatului nu ar trebui să-l folosească.

Are un preț prietenos :) Înainte de a-l utiliza, este indicat să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Hmmm... Nimeni nu a comentat încă :( Poate spargi tu gheața?

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x