Meniu sus

Puterea enzimelor din papaya și ananas în exfolierea pielii sensibile

Publicat în data de: | 2 comentarii

În trecut, am încercat mai multe exfoliante enzimatice, dar nici unul nu m-a impresionat încât să mă convingă să-l cumpăr în mod regulat. Totul s-a schimbat în această vară când, pe unul din bloguri, am citit despre un exfoliant bazat pe enzime din papaya și ananas.

Exfoliant enzimatic cu enzime din papaya și ananas Exfoliant enzimatic cu enzime din papaya și ananas

Exfoliantul provine de la magazinul e-naturalne, cunoscut în Polonia pentru opțiunea de a cumpăra ingredientele necesare preparării acasă de diverse cosmetice. Desigur, putem cumpăra și produse deja pregătite, unul dintre acestea fiind și exfoliantul cu enzime din papaya și ananas.

În ananas este prezentă enzima denumită bromelaină iar în papaya papaina. Ambele exfoliază epiderma uscată și stimulează regenerarea pielii. Pe lângă aceste două ingrediente, produsul mai conține și apă de mare, făină de orez și alge brune. Această compoziție ar trebui să exfolieze și să curețe pielea în mod delicat, să o lase luminoasă și hidratată.

Producătorul îl recomandă pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru pielea sensibilă.

Cutia de exfoliant Cutia de exfoliant

Exfoliantul se prezintă sub formă de pudră de culoare albă și cu un miros plăcut floral. Faptul că produsul este sub formă de pudră și că trebuie să o amestecăm cu apă este de o mare importanță. Cercetătorii din Japonia au dovedit că enzimele, în timpul menținerii în apă, încep să se mănânce, și doar în cazul în care contactul cu apa se face chiar înainte de utilizare ele vor avea un randament ridicat.

Amestecul de pudră și apă se face în proporție de 1:1. Rezultatul este o pastă albă.

Exfoliantul după amestecarea cu apa Exfoliantul după amestecarea cu apa

Exfoliantul pregătit se aplică pe piele și se menține pentru 10 - 15 minute. În timpul folosirii, am observat câteva lucruri. Este bine să se aplice un strat mai gros și să se mențină pentru o perioadă mai îndelungată decât este recomandat de producător, dar până în 20 de minute. Astfel vor fi obținute rezultate mai bune. Dacă avem vreo apă termală, este bine să o folosim pe perioada menținerii, dar nu e obligatoriu.

Pot confirma că nici unul din exfoliantele folosite înainte nu a avut rezultate la fel de bune ca acesta. Au dispărut pielea uscată și majoritatea punctelor negre de pe nas, porii au fost închiși iar micile coșuri vindecate. În general pielea arăta mai luminoasă și mai sănătoasă. Nu am avut probleme cu iritațiile sau înroșirea pielii.

L-am testat și pe pielea soțului, el având o piele grasă cu tendințe de acnee. Efectele au fost similare.

Plusuri:

 • exfoliază foarte bine
 • delicat, nu irită pielea
 • perfect pentru toate tipurile de piele
 • ingredientele
 • ușor de folosit
 • preț acceptabil

Îmi place atât de mult încât deja am folosit două cutii. Magazinul e-naturalne are și o versiune în limba engleză și face livrări și în România. Cutia pe care o puteți vedea în poze conține 60 g de exfoliant și costă în jur de 8 EUR.

Până acum sunt 2 comentarii. Poate comentezi și tu?

 1. Claudia`s Choice

  Cate grame folosesti la o aplicare?

 2. weronika

  E greu să spun, dar cutia de 60g mi-a fost de ajuns pentru o lună și jumătate (utilizată de trei ori pe săptămână).

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x