Meniu sus

Coreencele nu au celulită, așa că nici eu nu vreau! Experiențele mele cu Dry Body Brushing

Publicat în data de: | 1 comentarii

Chiar dacă acum mă aflu în Polonia rece și umedă, gândurile-mi zboară spre Seul. De ceva vreme încerc să aflu secretele cosmeticelor din Coreea și a îngrijirii pielii, precum și tot ceea ce este în legătură cu K-Beauty (frumusețea coreeană).

Pentru a înțelege scopul tutoror acelor seruri și esențe, am apelat la cartea The Little Book of Skin Care. Korean Beauty Secrets for Healthy, Glowing Skin, scrisă de Charlotte Cho.

Deja am folosit câteva produse și am făcut schimbări în legătură cu îngrijirea pielii corpului și a feței. Una dintre acestea este Dry Body Brushing.

În Coreea, foarte populare sunt vizitele la Spa, unde majoritatea persoanelor apelează la periajul corpului. Maseurul pune apă pe piele și cu o mănușă specială masează. Periajul este atât de intens încât persoanele cu pielea sensibilă ies de acolo cu pielea în totalitate roșie.

Coreencele la K-Spa :) Coreencele la K-Spa :)

Periajul ajută la eliminarea epidermei uscate, îmbunătățește circulația, reduce celulita și pregătește corpul pentru viitoarele tratamente.

Desigur, eu nu am access la K-Spa, dar asta nu înseamnă că nu-mi pot face propriul periaj acasă. M-am documentat și de mai mult de două luni, în fiecare dimineață, am ritualul meu de Dry Body Brushing.

Acesta este asemănător celui din K-Spa, dar este executat pe pielea uscată și folosesc o perie specială, nu mănuși. Periajul uscat al pielii este similar cu cel al părului, cu același tip de mișcări, începând de jos de la picioare și continuând spre partea de sus a corpului. Direcția, de jos în sus, este foarte importantă deoarece îmbunătățește circulația limfei și ajută la eliminarea rapidă a toxinelor.

Perie folosită la periajul uscat al pielii Perie folosită la periajul uscat al pielii

Executarea regulată a periajului uscat ar trebui să înlăture epiderma uscată, să stimuleze pielea pentru o regenerare rapidă, să ajute la eliminarea celulitei, să lase pielea mai moale și mai fermă, și să ajute la asimilarea mai rapidă a cosmeticelor.

Peria Peria

Nu sunt atât de curajoasă precum femeile din Coreea, așa că am renunțat la periajul în zonele mai sensibile precum gât, sâni sau spate. M-am concentrat pe picioare și fund. Ținta mea a fost îmbunătățirea circulației, reducerea celulitei și o piele mai fermă.

Pentru periaj am folosit o perie rotundă pe care am cumpărat-o din drogherie. E important să fie moale. Din păcate, am observat că acelea mai moi, sunt mai scumpe, așa că am luat-o pe cea mai potrivită pentru buzunarul meu.

Începuturile nu au fost foarte plăcute. Am avut impresia că peria mea este extrem de dură și că pielea nu va rezista. Nu aș vrea să credeți că am început foarte puternic, mișcările au fost delicate, dar și așa nu am fost relaxată. În zona genunchiului stâng am câteva vase sparte, așa că am evitat acea zonă.

Pentru că-mi era mai confortabil așa, făceam periajul în fiecare dimineață. Nici nu am observat când dintr-o obligație neplăcută s-a transformat într-un masaj plăcut. Totul nu durează prea mult,  in jur de 5-7 minute. După, aplic pe piele un produs împotriva celulitei. Nu mai evit zona cu vasele sparte dar sunt mai delicată.

Primele efecte vizibile au apărut după 3 săptămâni. Pielea a devenit mai moale, mai catifelată și mai cu viață. Au dispărut și problemele cu firele de păr încarnate.

După trei luni, pot spune că rezultatele sunt foarte bune, celulita nu a dispărut total dar este mult mai puțin vizibilă. Mai mult, periajul m-a ajutat să mă relaxez și mi-a transmis multă energie. Am în plan să continui acest procedeu, mai ales că în afară de perie nu sunt alte costuri.

Până acum sunt 1 comentarii. Poate comentezi și tu?

  1. Claudia`s Choice

    Am mai auzit de aceasta metoda, dar nu am incercat-o pana acum.

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x