Meniu sus

Primele impresii despre dermocosmeticele pentru pielea atopică

Publicat în data de: | 0 comentarii

De la început menționez faptul că nu sufăr de atopie dar, din cauza problemelor mele cu tiroida, pielea mea este foarte uscată. Dacă nu folosesc o loțiune pentru corp după duș îmi apare și senzația de mâncărime.

Pe durata întregului an, mai ales iarna, mă lupt cu exfolierea epidermei din zona coturilor și a genunchilor. Majoritatea timpului, culoarea pielii nu este una sănătoasă. Din păcate, acestea sunt probleme comune ale persoanelor cu hipotiroidism.

De multe ori, m-am plâns că multe dintre cosmeticele din drogherii nu îmi sunt suficiente pentru o hidratare corectă a pielii. Așa am ajuns să încerc dermocosmeticele pentru pielea atopică.

Dermatita atopică este o afecțiune a pielii, în care principalele simptome sunt pielea uscată și mâncărimea. Produsele dedicate persoanelor cu această afecțiune hidratează, calmează, reduc sentimentul de mâncărime și întăresc bariera protectoare a pielii.

Aceste dermocosmetice sunt bazate în principal pe emolienți, adică substanțe care protejează împotriva pierderii apei din piele. Din grupa emolienților fac parte toate uleiurile și unturile, parafina, ceara vegetală. Pe lângă emolienți, mai conțin și umectanți, în câteva cuvinte substanțe care hidratează pielea, ca de exemplu uree, glicerină, acid hialuronic, pantenol, alantoin. Împotriva mâncărimii, de ajutor este extractul din semințe de bostan sau extractul din lemn dulce.

Produsele pentru pielea atopică, de obicei, nu conțin parfum sau detergenți puternici.

Dermocosmetice pentru pielea atopică testate (emulsie și gel de duș) Dermocosmetice pentru pielea atopică testate (emulsie și gel de duș)

În farmacie sunt disponibile o mulțime de astfel de dermocosmetice. În cazul meu, am ales gelul de duș și emulsia pentru corp Atoperal pentru că aveau cel mai accesibil preț. Nu sunt disponbile în România, dar asta nu e o problemă, pe rafturile din farmacii se găsesc o mulțime de alte produse de la mărci precum Avene, La Roche Posay, Emolium, Bioderma sau AA-Derma.

Dermocosmeticele pentru pielea atopică m-au surprins prin consistența lor. Mă așteptam la ceva similar cremei Nivea, o consistență uleioasă și o absorbție de lungă durată, în schimb emulsia a avut o consistență delicată, ușoară și a fost repede absorbită.

Imediat după utilizare, pielea a devenit calmată și hidratată. După vreo 12 ore a trebuit să reaplic emulsia, același lucru întâmplându-se și-n cazul unui produs normal din drogherie.

Atunci când foloseam produse care nu sunt dedicate persoanelor cu piele atopică, aveam impresia că, după fiecare aplicare, trebuia să reîncep lupta cu problemele pielii. În mod contrar, dermocosmeticele îmbunătățeau starea pielii. Problemele din zona genunchilor și a coatelor dispăreau nu doar pentru un moment.

În cazul gelului de duș nu am fost impresionată, a fost delicat cu pielea, nu mi-a provocat iritații și nici nu a lăsat pielea uscată, dar aceleași efecte le-aș fi obținut și cu un gel mai delicat din drogherie.

Am încercat să-mi amintesc și cred că până acum nu am folosit vreun produs pentru îngrijirea corpului care să aibă grijă atât de bine de piele precum dermocosmeticele pentru pielea atopică. Acum sunt foarte curioasă să testez și alte dermocosmetice din această gamă.

Hmmm... Nimeni nu a comentat încă :( Poate spargi tu gheața?

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x