Meniu sus

Ceva foarte delicat pentru scalp. Șamponul H-Sensitonin de la Pharmaceris

Publicat în data de: | 2 comentarii

Pentru problemele mele cu scalpul, ultimul dermatolog mi-a recomandat șamponul Elution de la Ducray. Ar fi trebuit să mă ajute în lupta cu inflamațiile și să-mi calmeze scalpul.

În trecut, la începutul problemelor mele, am testat două șampoane de la Ducray (Argeal și Kelual DS) și nu-mi aduc aminte de ele într-un mod pozitiv.

Pentru a avea conștiința curată, m-am decis să urmez sfaturile doctorului. Dar, după câțiva ani buni de luptă împotriva foliculitei, nu mai cred în existența vreunui șampon minune. Am încercat să folosesc produse care să mă ajute să țin sub control inflamațiile fără a irita scalpul. Am învățat că un șampon bun nu trebuie să coste o grămadă de bani și/sau să fie produs de către o companie cunoscută, chiar și în micile magazine naturiste am găsit produse bune la prețuri acceptabile.

Șamponul H-Sensitonin de la Pharmaceris Șamponul H-Sensitonin de la Pharmaceris

Prețul șamponului Ducray Elution m-a determinat să nu îl cumpăr. Pentru că există o mulțime de alternative, am avut încredere că voi găsi ceva similar la un preț mai bun. Și-am avut dreptate, Pharmaceris având în ofertă șamponul H-Sensitonin, care a fost creat pentru a curăța în mod delicat scalpul sensibil, să calmeze iritațiile și mâncărimile, să reducă mătreața și să aibă grijă de păr.

Șamponul H-Sensitonin este dedicat persoanelor cu un scalp care nu tolerează detergenții precum SLS și SLES. Printre ingrediente se găsește pirocton olamina cunoscută pentru proprietățile antimătreață. Extractul din in, alantoina, pantenolul și betaina ar trebui să calmeze și să hidrateze scalpul.

Ingredientele șamponului H-Sensitonin Ingredientele șamponului H-Sensitonin

Produsul este conținut într-o sticlă din plastic alb. În oferta celor de la Pharmaceris se găsește un alt șampon, pe care l-am folosit, cu un design aproape identic, singura diferență fiind culoarea denumirii produsului. Din păcate, cum le-am avut pe ambele în același timp, soțul meu a avut mari probleme în a le identifica. Nu sunt surprinsă, atunci când apa ți se scurge pe față nu ai condițiile necesare pentru a observa culoarea textului.

Inscripția cu denumirea șamponului Inscripția cu denumirea șamponului

Șamponul este transparent, are o consistență de gel și un miros plăcut, dulce și delicat. Formula sa este concentrată, asta înseamnă că e nevoie de o cantitate foarte mică pentru a face spumă chiar și în cazul persoanelor cu părul lung.

Chiar dacă producătorul nu specifică, eu l-am lăsat să acționeze timp de 3 minute pentru ca ingredientele să aibă timp să-și facă treaba. Șamponul e foarte delicat cu pielea dar în același timp are foarte bune proprietăți de curățare. Înlătură din păr, fără probleme, chiar și uleiurile.

După prima utilizare mi-a calmat scalpul și mi-a eliminat senzația de mâncărime. Este de ajutor împotriva mătreții delicate, dar în cazuri mai serioase poate avea dificultăți. E important de menționat că nu este un produs dedicat luptei cu mătreața, mai degrabă un suport.

L-am folosit de obicei când simțeam că scalpul începea să devină uscat și cu senzația de mâncărime, asta însemnând o dată pe săptămână. Soțul meu l-a folosit aproape zilnic și a fost mulțumit de acesta.

Șamponul este delicat și cu părul, lăsându-l moale și catifelat. Desigur, va fi nevoie să folosiți un balsam pentru a evita problemele în momentul periajului.

Nu mi-a provocat iritații și nici reacții adverse.

Plusuri:

 • curăță bine
 • delicat cu scalpul și părul
 • calmează și hidratează scalpul
 • lista de ingrediente
 • consistență
 • miros plăcut
 • preț

Pentru persoanele interesate, șamponul poate fi cumpărat de aici.

Până acum sunt 2 comentarii. Poate comentezi și tu?

 1. Clarra

  Nu pot sa-mi iau ochii de la decorul desprins parca din povesti... ai un spirit artistic deosebit, ti-am mai spus :)

 2. weronika

  Mulțumesc frumos! Încerc să le fac cât mai plăcute. Pentru pozele din acest articol mi-au înghețat un pic mâinile :)

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x