Meniu sus

Direct la gunoi cu balsamurile pentru buze Unflavoured și Tamanu & Tea Tree de la Sierra Bees

Publicat în data de: | 0 comentarii

În urmă cu un an, cu ocazia unor reduceri de pe iherb.com, am cumpărat un set de balsamuri de buze de la Sierra Bees. În cutia primită, erau opt bucăți, fiecare cu un gust diferit.

La început am folosit versiunea cu miere, fiind plăcut suprinsă de aceasta. Un alt balsam, cel cu unt de shea și ulei de argan, mi-a salvat buzele iarna, în timpul unei lungi călătorii spre România. Alte două versiuni, cea Unflavoured și Tamanu & Tea Tree, au ajuns direct la gunoi.

Balsamurile pentru buze de la Sierra Bees. Balsamurile pentru buze de la Sierra Bees.

Toate conțin ulei de măsline, ceară de albine, ulei de floarea soarelui și vitamina E. Apoi, în funcție de versiune, diverse ingrediente precum uleiuri, unturi, extracte și arome naturale. Numai cel Unflavoured conține numai elementele de bază, fără nimic suplimentar.

Până acum fiecare din balsamurile folosite arată la fel, având culoarea galbenă și consistența solidă. Mecanismul de acționare a funcționat fără probleme.

Balsamurile pentru buze de la Sierra Bees. Balsamurile pentru buze de la Sierra Bees.

În mod teoretic, dacă ambele balsamuri (Tamanu și Unflavoured) au ajuns la gunoi aș fi putut să nu detaliez despre fiecare în parte, dar cum versiunea verde (Tamanu & Tea Tree) a fost ceva mai bună, le voi descrie separat.

Din păcate, componența minimă a versiunii Unflavoured (fără gust) nu a putut avea grijă de buzele mele nu numai iarna ci și toamna. După circa 30 de minute după aplicare, buzele mele erau mai uscate chiar decât înainte de a-l folosi. Mai mult, lăsa o suprafață uleioasă, ceea ce-mi provoca senzația că în loc de balsam am folosit ulei de floarea soarelui.

După o perioadă de utilizare regulată, am observat mici coșuri în zona buzelor. În mod miraculos, inflamațiile apăreau după folosirea acestui balsam, în momentul în care nu l-am mai utilizat, aceste probleme au dispărut. Dar buzele mele tot erau uscate și cu probleme de hidratare.

Astfel m-am decis să încerc altă versiune, pe cea cu Tamanu și Tea Tree, deoarece ambele ingrediente sunt cunoscute pentru proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii. Acest lucru mi-a fost confirmat, după utilizare nu am mai avut probleme cu coșurile, dar buzele tot nu erau hidratate.

Trebuie să menționez că, din cauza prezenței celor două uleiuri (tamanu, tea tree), mirosul acestuia nu este tocmai plăcut. Sunt obișnuită cu mirosul de tea tree dar soțul meu nu-l suporta.

Plusuri:

  • ingrediente naturale
  • preț

Minusuri:

  • nu au hidratat buzele
  • lasă o suprafață uleioasă
  • apariția de mici coșuri în zona buzelor, în cazul versiunii fără gust
  • miros puternic, în cazul versiunii cu tea tree și tamanu

Chiar nu-mi place să arunc cosmetice, dar nu am ce face cu ele. Sper ca versiunile pe care nu le-am testat încă să fie mai bune.

Hmmm... Nimeni nu a comentat încă :( Poate spargi tu gheața?

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x