Meniu sus

Prima și ultima întâlnire cu balsamul de corp pentru pielea alergică, atopică și deshidratată Lipid Care de la Ziaja Med

Publicat în data de: | 0 comentarii

Când vine vorba de Ziaja, am câteva produse preferate, iar pe restul nu sunt foarte curioasă  să le încerc. Am fost de prea multe ori dezamăgită. Dar atunci când portofelul e aproape gol, fără să vreau, privirea mi se îndreaptă către raftul cu produse de la Ziaja. V-am mai spus că în Polonia prețul produselor Ziaja este destul de bun.

Fiindcă era la reducere, iar ingredientele păreau ok, m-am hotărât să încerc balsamul de corp pentru pielea alergică, atopică și deshidratată de la Ziaja Med.

Balsamul de corp pentru pielea alergică, atopică și deshidratată de la Ziaja Med Balsamul de corp pentru pielea alergică, atopică și deshidratată de la Ziaja Med

În urmă cu mai mulți ani, atunci când mai multe branduri au intrat pe piața farmaceutică cu dermocosmetice, Ziaja nu a vrut să piardă și așa a apărut linia Ziaja Med. În mod normal, produsele din această gamă sunt disponibile doar în farmacii, dar în România se găsesc fără probleme pe aoro.

Balsamul a provenit din seria Lipid Care. Mulțumită prezenței de ceramide, ulei de măsline, ulei de macadamia, ulei de bumbac, vitamina E, trigliceride și unt de shea, balsamul ar trebui să hidrateze pielea, să o protejeze împotriva deshidratării și să reducă iritațiile. Nu conține parfum, parabeni, parafină, siliconi și coloranți.

Ingredientele balsamului de corp pentru pielea alergică, atopică și deshidratată de la Ziaja Med Ingredientele balsamului de corp pentru pielea alergică, atopică și deshidratată de la Ziaja Med

Produsul este ambalat într-o sticlă din plastic cu pompă. Din păcate, furtunul de la pompă este scurt, iar pe final am fost nevoită să tai sticla pentru a putea folosi cantitatea rămasă.

Culoarea este albă iar consistența ușoară. Nu are miros.

Pompa sticlei Pompa sticlei

Este dificil de aplicat pe piele, lasă urme și e greu absorbit. La câteva minute după aplicare, când într-un final balsamul este absorbit, pielea este moale și catifelată. Nu am simțit însă vreun efect de hidratare. Am avut impresia de fiecare dată că pielea mea are nevoie de încă o porție de produs.

Nu am pielea atopică, dar chiar și așa pot spune că este pretențioasă. De obicei, din cauza problemelor mele cu tiroida, este uscată și cu senzația de mâncărime, iar pe perioada iernii problemele sunt și mai mari. Este foarte uscată, nu arată deloc bine, iar sentimentul de mâncărime este amplificat.

Balsamul de la Ziaja Med nu a putut atenua nici una dintre aceste probleme. Nu a hidratat și nici nu a calmat pielea. Nu a protejat-o împotriva factorilor externi. S-a întâmplat să mă trezesc noaptea pentru că simțeam că trebuie să mă scarpin pe mâini și pe picioare.

Un plus este faptul că, după epilare, calmează un pic pielea. Nici nu mi-a provocat vreo reacție adversă.

Plusuri:

  • ingredientele
  • fără miros
  • prețul

Minusuri:

  • nu hidratează
  • nu reduce sentimentul de mâncărime
  • greu de aplicat
  • furtunul din interior de la pompă este prea scurt

De abia am așteptat să-l termin și cu siguranță nu îl voi mai recumpăra. Pentru persoanele interesate în a-l testa, acesta poate fi cumpărat de aici.

Hmmm... Nimeni nu a comentat încă :( Poate spargi tu gheața?

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x