Meniu sus

Cosmetice rusești. Argila albastră de Valdai de la Fito Kosmetik

Publicat în data de: | 0 comentarii

Astăzi continuăm excursia mea cosmetică prin Rusia :) Acum am ajuns la Valdai, de unde provine și argila albastră de la Fito Kosmetik.

Argila albastră de Valdai de la Fito Kosmetik Argila albastră de Valdai de la Fito Kosmetik

Argila albastră provine din aria lacului Valdai, cunoscut pentru proprietățile sale de întinerire. Aceasta ar trebui să netezească ridurile fine, să curețe și să mineralizeze pielea. Este dedicată tutoror tipurilor de ten și poate fi folosită pe față și pe tot corpul. Argilei i-a fost adăugat și niște argint, pentru proprietățile sale antibacteriene.

Ca și restul argilelor de la Fito Kosmetik și aceasta este ambalată într-o cutie de carton care conține cele două pliculețe cu argila. Are culoarea gri, cu o nuanță delicată de albastru. Mirosul este similar celui de iarbă umedă. După adăugarea apei, culoarea devine mai intensă, dar nu se apropie de albastru. Pe perioada menținerii, mirosul nu prea plăcut dispare.

Modul de prezentare Modul de prezentare

Procesul de preparare este un pic mai dificil, va trebui să amestecăm mai mult pentru a dispărea toate cocoloașele. Ca de obicei, nu trebuie folosit nimic din metal, pentru că în contact cu acesta argila își poate pierde din proprietăți.

Producătorul recomandă menținerea pe față pentru o perioadă de 5 - 15 minute. Chiar dacă argila albastră este mai delicată decât argila albă din Crimeea, nu am rezistat să o țin mai mult de 8 - 10 minute. După această perioadă am început să am o senzație de arsură și mâncărime.

Procesul de curățare a măștii este mai dificil, trebuie folosită o cantitate mai mare de apă, iar la final totul în jurul nostru va avea culoarea gri. Este bine că sedimentul de la argilă este înlăturat de apă, așa că nu trebuie să ne facem griji pentru integritatea căzii sau a chiuvetei.

Sinceră să fiu, nu m-am așteptat ca aceasta să-mi elimine ridurile. Mi-am dorit doar să-mi curețe bine tenul și să-mi reducă din coșurile mai mici. Nici de această dată nu am rămas dezamăgită. Argila a curățat bine pielea, lăsând-o moale și catifelată. Mulțumită argintului din compoziție, m-a ajutat și la vindecarea micilor coșuri.

Chiar dacă spre finalul utilizării am avut senzația de arsură, argila nu mi-a provocat vreo iritație sau arsură.

Plusuri:

  • curăță bine tenul
  • ajută împotriva coșurilor mici
  • lasă pielea moale și luminoasă
  • raport cantitate/preț

Puteți găsi acest produs în magazinele online cu cosmetice rusești. Prețul este în jur de 6 lei / 2x50g.

Hmmm... Nimeni nu a comentat încă :( Poate spargi tu gheața?

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x