Meniu sus

Șosete exfoliante de la Bielenda, Silcatil, Cettua, EpilFeet și Regenerum. Cum funcționează și ce să alegem?

Publicat în data de: | 3 comentarii

A trecut mai mult de un an de la aventura mea cu șosetele exfoliante din Coreea. Între timp, șosetele exfoliante au devenit mai populare, făcându-și apariția în oferta tot mai multor producători.

Pentru persoanele care nu știu ce sunt șosetele exfoliante, am o scurtă explicație. Este o bucată de folie, sub formă de șosetă, îmbibată cu substanțe care pot exfolia epiderma, lăsând pielea moale și catifelată. Acele substanțe exfoliante sunt, de obicei, acizi AHA (acid lactic, acid glicolic), acizi BHA (acid salicilic), uree sau extracte din fructe.

Utilizarea sosetei

Utilizarea șosetelor este foarte simplă. Le folosim pe picioarele curate, iar după o anumită perioadă le scoatem. Primele efecte ar trebui să le observăm cam după trei zile, atunci când pielea începe să se exfolieze. În această perioadă, aspectul acestora va fi unul nu prea plăcut. Nu trebuie să folosim vreun exfoliant mecanic pentru a nu provoca iritația pielii.

Din cauza acțiunii acizilor, pe perioada utilizării șosetelor, trebuie să protejăm picioarele de soare. Întregul proces de exfoliere ar trebui să dureze în jur de 10 zile, dar poate varia.

Să vedem ce ne-au pregătit producătorii de șosete, cu ce le-au îmbibat și la ce efecte să ne așteptăm.

 • Șosetele exfoliante Comfort + de la Bielenda. Setul de șosete conține două pliculețe cu substanțele exfoliante, un pliculeț pentru fiecare șosetă. Asta înseamnă că noi va trebui să adăugăm substanțele în șosete. Mulțumită prezenței celor 3 acizi lactic, glicolic și salicilic, și uree (5%), acestea ar trebui să exfolieze epiderma uscată și să lase picioarele moi și catifelate. Întregul proces ar trebui să dureze în jur de 7 - 10 zile. Le puteți cumpăra de aici.

 • Șosetele exfoliante cu efect de hidratare Silcatil. O combinație similară de acizi cu cea de la Bielenda se regăsește și în șosetele de la Silcatil. În acest caz însă, pe lângă efectele promise de Bielenda, producătorul ne promite și un efect de hidratare al picioarelor. Pe perioada utilizării acestora, procesul de exfoliere începe după 5 - 6 zile și poate dura până la 2 săptămâni. Sunt destul de mari, putând fi utilizate chiar și de către bărbați, ajung până la mărimea 45. Le puteți cumpăra de aici.

 • Șosetele exfoliante EpilFeet pentru el și ea. Mulțumită combinației de acid glicolic, lactic și salicilic, acestea ar trebui să exfolieze epiderma uscată, să lase călcâiele și picioarele moi și catifelate. Exfolierea ar trebui să înceapă după 3 - 5 zile. Șosetele sunt disponibile atât pentru femei cât și pentru bărbați. Este indicat ca femeile care poartă un număr mai mare la pantofi să aleagă versiunea pentru bărbați, cea dedicată femeilor fiind prea mică. Le puteți cumpăra de aici.

 • Șosetele Clean & Simple de la Cettua. Ingredientele principale din acestea sunt acidul salicilic și ureea. Mulțumită acestora și a untului de shea, uleiului de mentă și betainei, picioarele ar trebui să rămână moi, catifelate și hidratate. Nu conțin parabeni și parfum artificial. Le puteți cumpăra de aici.

 • Șosetele exfoliante și regenerante Regenerum. Ar trebui să regenereze chiar și picioarele foarte uscate, să le hidrateze și să le lase moi și catifelate. Conțin unt de shea, acid hialuronic, ulei de trandafir, vitamina E, alantoin și uree. Au un efect de încălzire locală. Le puteți cumpăra de aici.

După cum observați, oferta este diversificată. Am în plan să încerc șosetele de la Bielenda, voi?

Până acum sunt 3 comentarii. Poate comentezi și tu?

 1. Delia

  Eu as avea nevoie de asa ceva dar daca ma vede al meu o sa faca misto de mine tot timpul :)) Sunt haioase .

 2. weronika

  Mulți producători recomandă folosirea altor șosete (de bumbac) peste acestea, așa că poate soțul tău nici nu le va observa pe cele exfoliante :)

 3. Delia

  O sa i se para dubios ca port sosete, prin urmare ma va controla si tot o sa afle marele secret :))

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x