Meniu sus

Suport pentru cura antimătreață. Șamponul Elution pentru scalp sensibil de la Ducray

Publicat în data de: | 0 comentarii

Chiar dacă producătorii de șampoane antimătreață fac tot posibilul ca produselor lor să elimine problema fără ca scalpul să fie afectat, se poate întâmpla ca o cură intensivă să provoace iritații sau chiar creșterea secreției de sebum.

Din acest motiv, pe piață, au apărut șampoane cu rolul de combatere a mătreții și de protejare a scalpului de posibilele efecte negative. Exemple de astfel de șampoane: Dercos ultracalmant de la Vichy, Node Fluid de la Bioderma, H-Sensitonin de la Pharmaceris și cel din articolul de față, Elution de la Ducray.

Șamponul Elution, pe lângă ingredientele delicate pentru curățare, conține și gluconat de zinc și piroctone olamina, cunoscute pentru rolul lor antimătreață. Producătorul ne promite că șamponul va avea grijă nu numai de scalp dar și de păr. Mai jos este lista întreagă de ingrediente.

Water, Sodium Laureth Sulfate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polysorbate 20, Coco-Glucoside, Glycine, Glycol Palmitate, Lauryl Betaine, Propylene Glycol, Zinc Gluconate, Ceteareth-60 Myristyl Glycol, Disodium EDTA, Fragrance, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Methylisothiazolinone, Panthenol, Piroctone Olamine, Sodium Hydroxide.

Șamponul este disponibil fie într-un tub mic de 75 ml fie într-o sticlă de 300 ml. Eu am folosit versiunea mai mică și, surprinzător, mi-a fost de ajuns pentru circa o lună și jumătate.

Șampon Elution suport tratament antimătreață de la Ducray Șampon Elution suport tratament antimătreață de la Ducray

Produsul are consistența cremoasă, culoarea galbenă și miros plăcut de liliac și fructe. Face spumă de ajuns. Producătorul recomandă menținerea acestuia pe scalp pentru câteva minute în momentul spălării.

L-am folosit în același timp cu șamponul antimătreață Dercos de la Vichy. Nu l-am cumpărat ca și suport pentru Dercos, doar că, din cauza problemelor mele cu scalpul, îmi place să am două șampoane cu substanțe active diferite. Scalpul meu se obișnuiește foarte repede cu orice șampon și totodată îmi place să iau pauză de la cele mai puternice și să folosesc ceva delicat.

Șamponul Elution chiar este delicat. Mi-a calmat pielea și mulțumită ingredientelor antimătreață a redus sentimentul de mâncărime și mi-a dat încrederea că, chiar dacă nu folosim ceva special, scalpul nostru este protejat împotriva acțiunii ciupercilor Malassezia furfur (cele care provoacă mătreață).

Șamponul mi-a lăsat scalpul într-o condiție bună, nu a fost iritat și nici uscat. Este delicat și cu părul, am fost nevoită să folosesc un balsam pentru periaj dar nu a fost uscat sau mat.

Plusuri:

  • delicat cu scalpul și părul
  • reduce sentimentul de mâncărime
  • ajută împotriva mătreții
  • consistența cremoasă
  • miros plăcut
  • face spumă
  • disponibil și în tub mai mic

Pentru persoanele interesate, acest șampon poate fi cumpărat de aici.

Hmmm... Nimeni nu a comentat încă :( Poate spargi tu gheața?

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x