Meniu sus

Perioadă fără durere sau ten fără coșuri? Două luni de cură cu ulei de luminița nopții (primulă)

Publicat în data de: | 1 comentarii

Am mai scris și-n alte articole că sunt “norocoasă” să am în fiecare lună probleme cu sindromul premenstrual și cu o perioadă dureroasă. Am folosit cu succes, și chiar m-au ajutat capsulele Suport Premenstrual G76 de la Fares.

Din păcate, toate proviziile aduse din România s-au terminat și a trebuit să găsesc o alternativă care să-mi fie de ajutor. Mi-am adus aminte că, în urmă cu ceva timp, am citit despre luminița nopții și efectele acesteia împotriva sindromului premenstrual, așa că m-am decis să-i dau o șansă.

Ulei de luminița nopții de la Solgar (Evening Primerose Oil) Ulei de luminița nopții de la Solgar (Evening Primerose Oil)

Uleiul de luminița nopții este bogat în acizi grași nesaturați, în special în acid linoleic și acid gamma-linolenic. Un nivel adecvat în corp al celui de-al doilea, este important pentru a evita simptomele sindromului premenstrual și a calma durerile menstruale. Acizii grași nesaturați joacă un rol important și împotriva afecțiunilor pielii precum acneea, pielea devenind mai fermă și hidratată iar părul mai puternic și strălucitor.

Henryk Rozanski, doctor în științe biologice și cel mai cunoscut fitoterapeut din Polonia, spune că pentru a observa efectele luminiței nopții trebuie să fie consumat de la 1.5 până la 3g pe zi. Majoritatea suplimentelor de pe piață conțin 500mg de luminița nopții într-o capsulă. Pentru a consuma doza minimă recomandată, ar fi necesare 3 capsule pe zi, ceea ce ar face această cură scumpă.

Am descoperit că Solgar oferă capsule care au 1300mg (1.3g) de ulei de luminița nopții presat la rece. Deoarece prețul acestora este destul de ridicat la noi, m-am decis să le comand de pe iherb. Pentru 60 de capsule am plătit în jur de 48 lei în loc de 80 lei (prețul din magazin din România).

Ingrediente și informații despre supliment Ingrediente și informații despre supliment

O capsulă conține 949mg acid linoleic și 117mg acid gamma-linolenic. Nu conține gluten, drojdie, soia, îndulcitori, coloranți, zahăr, grâu, arome artificiale și conservanți.

Modul de prezentare al capsulelor Modul de prezentare al capsulelor

Din păcate, mărimea unei capsule este mare, unele persoane putând avea probleme în a o înghiți. În caz că sunt probleme, cred că cel mai bine ar fi să distrugeți capsula și să beți uleiul din interior.

Mărimea capsulei cu ulei de luminița nopții de la Solgar Mărimea capsulei cu ulei de luminița nopții de la Solgar

Producătorul, precum doctorul Rozanski, recomandă administrarea a 1-2 pastile pe zi. Eu am luat o singură pastilă. După, nu am avut probleme de genul dureri de stomac, amețeli, scaun, etc.

Sindromul premenstrual și durerea menstruală

Din păcate, în cazul acestor probleme nu am observat nici o schimbare. Am consumat capsulele timp de două cicluri menstruale întregi, pe parcursul cărora nu am observat vreun efect de calmare.

Am avut aceleași probleme cu schimbarea rapidă a stărilor emoționale și menținerea de apă în organism. În timpul celei de-a doua luni de utilizare, am avut impresia că sânii nu au mai fost atât de sensibili și nu m-au durut în timpul perioadei.

Nu au influențat durata ciclului menstrual, a rămas tot la 35 de zile. Nu a redus intensitatea durerii din timpul perioadei, chiar în a doua lună a fost și mai puternic și de o durată și mai lungă.

Păr și piele

Din poveștile altor persoane care au folosit luminița nopții, știam că la începutul administrării acestora starea pielii se poate înrăutăți. Am sperat că nu voi avea aceste probleme dar, din păcate, la câteva zile deja au apărut mai multe coșuri decât de obicei. Sunt sigură că au fost de la aceste capsule, au apărut exact în aria tâmplelor, loc unde de obicei nu am probleme decât atunci când încep vreo cură internă.

Atunci când coșurile dureroase au apărut, m-am decis să le consum mai rar, o capsulă la 3 zile după care am revenit la una pe zi. În timp coșurile au dispărut iar altele noi nu au mai apărut.

În timpul celei de-a doua luni de cură, pielea mea era fără imperfecțiuni, chiar și fără cele cauzate de hormoni. În general, tenul era moale, catifelat și fără puncte albe. Am fost plăcut surprinsă, nu m-am așteptat la aceste efecte.

Pentru că întreaga cură a durat 2 luni, și pentru a observa efecte pe păr ar fi trebuit să le iau timp de 3 luni, nu pot spune nimic despre acestea.

Chiar dacă uleiul de luminița nopții a fost benefic pentru pielea mea, nu am de gând să continui cu acesta. În cazul capsulelor de la Fares, deja după prima lună se puteau observa efecte, în acest caz nici după două luni nu am avut noroc.

Pentru persoanele interesate, aceste capsule pot fi cumpărate de aici.

Până acum sunt 1 comentarii. Poate comentezi și tu?

  1. Maria

    Tocmai ce am luat Luminita dr seara, 1000 mg si am mai luat la amiaza una...Acum ma doare stomacul si mi-a aparut un fel de urticarie , ma mananca pielea f tare...Oare nu trebuia sa iau 2? Doza recomandata, 1/2 pe zi.

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x