Meniu sus

Pasta neagră dar dinții albi. Păreri despre pasta de dinți Blackwood de la Splat

Publicat în data de: | 2 comentarii

Soțului meu nu i-a plăcut niciodată atunci când am scris câte ceva despre vreo pastă de dinți, poate pentru că, până acum, nici una nu l-a impresionat, chiar dacă și-a făcut datoria. Nu vă puteți imagina cât de surprinsă am fost atunci când îmi povestea despre cât de bună e pasta asta de dinți rusească. Se referea la pasta de dinți Blackwood de la Splat.

Pasta de dinți Blackwood de la Splat Pasta de dinți Blackwood de la Splat

Splat este o companie rusească cunoscută pentru produsele sale de îngrijire orală. Unul dintre cele mai populare produse din oferta lor este pasta de dinți Blackwood. Popularitatea i se datorează adaosului de cărbune de mesteacăn, mulțumită căruia pasta are culoarea neagră și proprietăți deosebite de albire.

Printre ingrediente mai găsim și boabe de ienupăr, cu efect antibacterian, și agentul septic Biosol cu un puternic efect inflamator. Nu conține fluor.

Ingredientele pastei de dinți Blackwood de la Spat Ingredientele pastei de dinți Blackwood de la Spat

Teste clinice au dovedit că pasta poate albi dinții 2 tonuri la 4 săptămâni (conform scalei VITAPAN, o scală cu 16 tonuri, fiind cea mai folosită pe piață). Pe lângă efectul de albire, ar trebui să normalizeze nivelul de pH din gură, să protejeze împotriva plăcii dentare și să lase respirația proaspătă.

Culoare este neagră, dar spuma pe care o face este una gri, în timp devenind aproape albă. Nu dă culoare pastei de dinți, așa că nu trebuie să vă faceți griji în această privință. Cel mai mult m-a surprins gustul, până acum nemaiîntâlnind ceva care pe lângă mentă să-mi dea și o senzație de pădure. Nu vă imaginați că e un odorizant ieftin cu miros de pin, mai degrabă ceva natural de pădure de conifere după o ploaie. Producătorul menționează că mirosul e influențat de boabele de ienupăr, în orice caz îmi place foate mult.

Aspect și culoare Aspect și culoare

După cum am mai menționat, atât eu cât și soțul, suntem fani ceai negru, curry și cafea (aici doar eu). În timp, din cauza acestora, dinții devin mai negri. De când am fost la detartraj, am încercat să folosim produse care să ne ajute împotriva acestei probleme. Pasta Blackwood a menținut culoarea dinților ca după vizita la dentist. Bineînțeles, efectul de albire depinde și de starea inițială a dinților.

Pasta este delicată cu limba și gingiile, nu mi-a provocat iritații sau arsuri.

Trebuie să menționez despre ceva important pentru mine, placa dentară. Am probleme destul de mari cu aceasta și o pastă nepotrivită face ca după nici 3 ore să simt o suprafață formată pe dinți. Blackwood a fost singura care a stopat acest proces pentru o perioadă de circa 15 ore. Nici chiar Elmex sau Elgydium nu s-au apropiat de acest rezultat.

Plusuri:

 • efecte de albire
 • protejează împotriva decolorării
 • protejează împotriva plăcii dentare
 • gust interesant
 • face spumă multă
 • nu conține fluor

Nu i-am găsit vreun minus.

Se întâmplă mai rar ca să revin la o pastă de dinți dar aceasta mi-a plăcut atât de mult încât mai am încă două în sertar.

Pentru persoanele interesate, pasta poate fi cumpărată de aici.

Până acum sunt 2 comentarii. Poate comentezi și tu?

 1. Ioana Ciont

  Și eu folosesc Splat de ceva vreme, am început cu cea neagră și acum o termin pe cea cu sea minerals. Îmi place tare de tot, singura problemă e că îmi lipsește mentolul și senzația aia răcoritoare de la final :)

 2. weronika

  Eu sunt la al doilea tub cu cărbune, pe celelalte nu le-am încercat. Pentru mine pasta de dinți poate fi și fără mentol, dar depinde de preferințe :)

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x