Meniu sus

Soluție spaniolă împotriva căderii părului în perioada de toamnă - fiolele Seskavel de la Sesderma

Publicat în data de: | 2 comentarii

În mod teoretic, principalul motiv al căderii părului toamna este unul simplu: din cauza lipsei de soare, scade nivelul de estrogeni din corp și crește nivelul de testosteron. Vreți să aflați cum funcționează testosteronul? Uitați-vă la câțiva bărbați din jur, picioare, mâini și fețe păroase, dar cu chelie. :)

Desigur, noi femeile, nu trebuie să ne temem că vom ajunge la fel dar, fiindcă foliculii de păr sunt foarte sensibili la schimbările hormonale, putem să observăm mai mult păr pierdut în timpul spălării sau periajului. Putem să așteptăm ca această perioadă să treacă și nivelul hormonilor să revină la normal dar eu, obsedată de fiecare fir de păr, nu am putut aștepta și mi-am propus să lupt, de această dată folosindu-mă de fiolele Seskavel de la Sesderma.

Cutia de fiole Seskavel Cutia de fiole Seskavel

Sesderma este o companie spaniolă cunoscută pentru producția de dermocosmetice ale căror ingrediente sunt puse în lipozomi, mici biluțe care ajută la transportul în profunzimea pielii a substanțelor active.

Unul dintre cele mai populare cosmetice de la această firmă este serul cu vitamina C C-Vit, în cazul acestuia acidul ascorbic fiind transportat în piele tot cu ajutorul lipozomilor.

În fiolele Seskavel, în lipozomi, este adăugat extract din rădăcină de dud alb, care stimulează foliculii pentru producerea de păr nou. Între ingrediente vom mai găsi și adenozina, vitamina B3, zinc și extract de licheni de prun. Produsul este bazat pe alcool și propilen glicol. Această compoziție ar trebui să stimuleze foliculii pentru producerea de păr nou, să întărească părul, să regleze secreția de sebum și să calmeze inflamațiile.

Lista de ingrediente Lista de ingrediente

Ceea ce este important, fiolele pot fi utilizate ca suport în tratamentul alopeciei androgenice, alopeciei areata, căderilor sezonale de păr sau de după sarcină.

Cutia conține 12 fiole din sticlă. Lichidul din interior arată ca apa iar mirosul este puternic. Ceea ce m-a surprins este faptul că o fiolă este pentru două utilizări. Poate fi un pic problematic pentru că după ce deschidem o fiolă, aceasta nu mai poate fi închisă. Nu am fost sigură dacă, lăsând-o deschisă până a doua zi, nu își va pierde/schimba proprietățile. Dar dacă acestea sunt indicațiile producătorului, le-am urmat exact.

Cutia de fiole Seskavel conține 12 fiole Cutia de fiole Seskavel conține 12 fiole

Am aplicat fiolele seara iar a doua zi de dimineață mă spălam pe păr. Din păcate, lasă un strat uleios iar părul își pierde aspectul de prospețime.

Pentru a avea cele mai bune rezultate, trebuie să folosim fiolele timp de 3 luni, împreună cu alte produse Sesderma dedicate căderii părului. Eu le-am folosit timp de numai 40 de zile. Chiar dacă nu am ajuns la 3 luni, am putut observa rezultate pozitive.

După ce am utilizat în jur de 4 fiole, am observat mai puțin păr pierdut în timpul spălării. Nu a eliminat problema, dar numărul de fire a fost redus de la 30 - 40 la 10 - 15. Cred că e un rezultat bun. Bănuiesc că prezența vitaminei B3 și zinc m-a ajutat împotriva mâncărimii și am folosit șamponul antimătreață mult mai rar. Nu mi-au apărut nici inflamații suplimentare pe scalp.

Sunt curioasă de efectele după 3 luni, din păcate nu voi ști pentru că după cele 40 de zile scalpul meu a rămas uscat. Cred că din cauza alcoolului prezent în fiole. Scalpul meu a suferit mult în ultima perioadă, din cauza diverselor tratamente, și a devenit mai sensibil. În momentul în care m-am oprit din a folosi fiolele, a revenit la starea normală.

Plusuri:

  • ajută împotriva căderii părului
  • ingredientele conținute în lipozomi
  • nu mi-a provocat inflamații

Minusuri:

  • persoanele cu scalpul sensibil ar trebui să aibă o grijă mai mare pe perioada utilizării

Dacă nu ai un scalp sensibil și vrei să le încerci, aici le poți găsi cu transport gratuit.

Până acum sunt 2 comentarii. Poate comentezi și tu?

  1. raluca

    Sunt curioasa de serul cu vitamina C despre care vorbesti, dar este putin cam scump. Poti sa imi recomanzi ceva bun cu vitamina C dar mai ieftin?

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x