Meniu sus

Crema pentru ochi Gold CF-Nest B-JO Eye Want Cream de la Elizavecca - ciudățenie din Coreea

Publicat în data de: | 4 comentarii

Prima întrebare care reiese din titlu e probabil “de ce ciudățenie?”. Pentru că această cremă e bazată pe extract din cuib de rândunici. Știu, sună incredibil, dar extractul din cuib de păsări e popular în Coreea.

Cum arată cutia Cum arată cutia

Saliva rândunicilor de sex masculin, din care este construit cuibul, este bogată în calciu, magneziu, potasiu, fier. Utilizate în cosmetice, acționează precum antioxidanți, prevenind apariția ridurilor și lasând o piele moale și fermă.

În industria cosmeticelor sunt folosite doar cuiburile abandonate de rândunici.

Crema pentru ochi de la Elizavecca, pe lângă extract din cuiburi (50%), mai conține și aur de 24K și ulei din semințe de in. Din păcate, asta e tot ce știu despre ingrediente, pe cutie fiind scris numai în coreeană.

Crema ar trebui să facă zona ochilor hidratată, elastică, moale și fermă. Ca și restul produselor de la Elizavecca și aceasta este împachetată într-o cutie din carton foarte atrăgătoare. Din păcate, ceea ce vom găsi în interior nu este la fel de atrăgător. Cutia este dintr-un plastic ieftin, de pe care au dispărut într-un timp foarte scurt tot scrisul și imaginile.

Cutia și spatula pentr aplicare Cutia și spatula pentr aplicare

Crema are culoarea albă, mirosul delicat și o consistență dintre cele mai ciudate văzute. Arată de parcă ar conține gelatină. Este imposibil de luat crema cu ajutorul degetului, nu vrea să se lipească de acesta. De aceea, de mare ajutor ne este spatula care vine cu cutia.

Consistența cremei Consistența cremei

Utilizată în zona ochilor, nu a lăsat vreo suprafață uleioasă, așa cum se întâmplă în cazul majorității cremelor. Pielea a devenit instantaneu moale și catifelată.

Crema acționează și ca o gumă de șters a ridurilor. Bănuiesc că asta e mulțumită consistenței, “umplând” ridurile. Bineînțeles că acesta e un efect temporar care dispare odată cu demachierea. Utilizând regulat crema, pielea a devenit mai bine hidratată și condiția generală a acesteia a fost îmbunătățită.

În opinia mea, crema funcționează mai bine în lunile răcoroase decât în timpul verii, chiar dacă consistența este ușoară am avut impresia că e prea grea pentru vară.

Cutia conține 100 ml de cremă, e destul de mult pentru un cosmetic dedicat îngrijirii zonei ochilor, undeva am citit că ar putea fi folosită și pe față, îndeosebi în zona nasului și a buzelor. Nu am încercat dar am aplicat-o pe gât iar rezultatele au fost bune.

Plusuri:

 • hidratează bine
 • îmbunătățește starea pielii
 • consistența intreresantă
 • miros plăcut
 • cantitate mare

Nu i-am găsit vreun minus, a trecut aproape un an de când o folosesc și încă mai am ceva din ea. O puteți cumpăra din unul din magazinele coreene despre care am scris aici sau de la iherb.

Până acum sunt 4 comentarii. Poate comentezi și tu?

 1. Ioana Ciont

  E și ciudată, dar și interesantă în același timp :)) n-am auzit până acum să fie rândunelele asociate în vreun fel cu produsele cosmetice, dar în ziua de astăzi nimic nu e exclus. Probabil că aș încerca-o, de-aș avea ocazia, dar nu știu dacă aș cumpăra-o din proprie inițiativă :D

 2. ramona

  Chiar ciudatenie ! Am 23 de ani , crezi ca ar fi bun si pentru mine sau poti sa-mi recomanzi ceva diferit ?

 3. weronika

  Numai la coreeni poți vedea ciudățenii de genul ăsta, am văzut tot la ei și mască cu grăsime de cal, cam exagerat. Pe aia nici eu nu aș cumpăra-o.

 4. weronika

  Da, o poți folosi fără probleme. :)

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x