Meniu sus

Primul meu șampon bazat pe nuci de săpun. Natural Plant-Based Shampoo de la Sunfood

Publicat în data de: | 0 comentarii

În ultima vreme am încercat mai multe șampoane fără Cocamidopropyl Betaine (CB), ales drept cel mai alergic ingredient din USA în 2004. Sunt curioasă dacă eliminarea acestuia din rutina mea de îngrijire va avea și efecte asupra situației scalpului meu.

Să găsești un șampon fără CB, nu este deloc ușor. De aceea atunci când am zărit pe iherb Natural Plant-Based Shampoo de la Sunfood l-am și comandat.

Natural Plant-Based Shampoo Sunfood Natural Plant-Based Shampoo Sunfood

Șamponul e bazat pe nuci de săpun, considerate detergent natural, ele conținând saponine, substanțe naturale care funcționează similar detergenților sintetici. Pe lângă nuci de săpun, în șampon mai găsim și extracte din mere, lămâie, frunze de dafin și ananas, bacterii probiotice. Nu conține parfum artificial, toxine, parabeni, propilen glicol, conservanți, SLS, SLES, CB.

Natural Plant-Based Shampoo Sunfood - ingrediente Natural Plant-Based Shampoo Sunfood - ingrediente

Este conținut într-o sticlă din plastic cu pompă. Are consistența apoasă, culoarea aurie și miros delicat, dificil de identificat. Face greu spumă. Pentru a-mi spăla părul destul de lung am avut nevoie de aproape 7 pompițe de șampon. Din această cauza s-a și terminat destul de repede.

Acesta a fost singurul minus, șamponul curăță bine scalpul și e extrem de delicat. Calmează pielea iritată, eliminând senzația de mâncărime. Nu îngrașă mai repede dar nici nu menține părul proaspăt pentru o perioadă mai lungă, e neutru în această privință.

După ce l-am folosit am fost nevoită să utilizez și un balsam.

Plusuri:

  • ingredientele
  • curăță bine
  • delicat cu scalpul
  • calmează iritațiile
  • nu usucă pielea

Minusuri:

  • consistența apoasă

Pentru persoanele interesate, puteți verifica aici prețul acestuia.

Hmmm... Nimeni nu a comentat încă :( Poate spargi tu gheața?

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x