Meniu sus

Cosmetic minunat pentru oricine începe aventurile cu retinolul. Emulsia Ystheal pentru ten normal și mixt de la Avene

Publicat în data de: | 2 comentarii

După reacția bună a pielii mele din jurul ochilor la crema cu retinol Gerovital H3, în martie, m-am decis să încerc ceva cu acest ingredient și pe toată fața. Dintre multele produse de pe piață, m-am oprit la emulsia Ystheal pentru ten normal și mixt de la Avene.

Emulsia Ystheal pentru ten normal și mixt de la Avene Emulsia Ystheal pentru ten normal și mixt de la Avene

Cosmeticele din gama Ystheal conțin retinaldehidă, adică o formă nu foarte iritantă de vitamina A. Undeva am găsit informația că această emulsie conține 0.05% retinaldehidă dar nu șțiu cât de sigură e această informație deoarece producătorul nu specifică nimic nici pe cutie și nici pe site-ul lor.

În afară de retinaldehidă, mai găsim și apă termală Avene, un antioxidant puternic Pre-tocoferil și… parafină. Știu că în ultima perioadă acest ingredient nu e prea iubit, și eu am fost un pic îngrijorată de reacția tenului meu, mai ales în zona T. Dar, după cum veți afla, nimic rău nu s-a întâmplat.

Ingredientele emulsiei Ingredientele emulsiei

Emulsia este conținută într-o cutie din plastic de tip airless, din păcate nu vedem cât cosmetic a rămas în interior, nu ajută nici dacă o ținem în lumină, nimic. Și așa într-o zi emulsia mea s-a terminat fără ca eu să mă aștept. Pompița a funcționat fără probleme.

Are culoarea portocaliu, mirosul delicat și consistența ușoară. E repede absorbită și nu lasă nici o peliculă pe piele.

Mi-am început aventurile cu această emulsie cu multă grijă. În primele două săptămâni, am aplicat-o o dată la două zile, seara. Când am văzut că nu se întâmplă nimic neplăcut, am început să o folosesc în fiecare seară. Direct după aplicare, tenul rămânea moale și catifelat. În timp am observat că pielea e ceva mai fermă și cu o culoare uniformă. Cred că și mulțumită parafinei, emulsia nu mi-a uscat pielea și nici nu a provocat iritații. Trebuie să menționez că în mod regulat am aplicat pe ten o cremă hidratantă și una cu filtru UV.

Emulsia se descurcă bine și cu coșurile, am văzut că în timpul utilizării am avut mai puține decât de obicei. După trei luni (atât mi-a ajuns cutia de 30 ml), pot să zic că tenul se află într-o condiție mai bună, mai ferm, catifelat și luminos.

Dacă nu ar fi fost soarele puternic de afară, aș fi continuat cu această emulsie, dar acum trebuie să aștept până la toamnă.

Plusuri:

  • nu irită și nu usucă pielea
  • lasă tenul ferm, catifelat, luminos
  • ajută la lupta cu coșurile
  • consistența ușoară

În toată gama Ystheal, în afară de emulsie, găsim și cremă pentru ten uscat, cremă sub ochi și concentrat.

Pentru persoanele interesate, puteți verifica aici prețul și disponibilitatea acestei emulsii.

Până acum sunt 2 comentarii. Poate comentezi și tu?

  1. monica

    as vrea sa folosesc si eu crema cu retinol in acest an. crezi ca acum este momentul potrivit sau mai bine mai astept?

  2. weronika

    Bună Monica, E o întrebare puțin mai dificilă, depinde de câțiva factori: în ce stare e pielea ta după vară, dacă e prima întâlnire cu retinolul, ce produs vrei să folosești și cât de mult stai pe afară. Dacă vrei să fii sigură că nu se întâmplă nimic rău poate e mai bine să aștepți până spre jumătatea lui octombrie când soarele nu e atât de puternic.

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x