Meniu sus

Ziua scalpului cu foliculita 4 - Otet de mere

Publicat în data de: | 2 comentarii

Evolutia nu tocmai favorabila a situatiei scalpului ma face sa caut in permanenta solutii pentru imbunatatirea acesteia. De cateva saptamani mi-au aparut inflamatii mari pline de puroi in fruntea capului. Uitandu-ma pe diverse site-uri am aflat ca in SUA oamenii incearca sa scape de foliculita utilizand otetul de mere. Asa ca m-am decis sa il incerc.

Dupa cum stiti otetul de mere diluat este considerat ca unul dintre cele mai bune produse cosmetice pentru par. Reduce nivelul sebumului si lasa parul matasos. Reteta tipica pentru a fi folosit pe par consta in 1 lingura (15 ml) de otet de mere la un pahar de apa (250 ml). Dar pentru scopul meu este nevoie de o concentratie mai mare a otetului. Cei care au folosit un astfel de tratament recomanda utilizarea a unei parti de  otet la trei parti de apa. In timp se poate ajunge la proportia de unu la unu.

Cand amestecul este gata putem sa il punem intr-o sticla cu spray si sa il aplicam pe scalp de cateva ori pe zi. Sau se poate aplica folosind discuri de vata tot de cateva ori pe zi.

O concentratie mare de otet poate provoca pielii iritatii, mancarimi si uscare. De aceea e necesar sa observam pielea si sa oprim tratamentul in astfel de situatii.

Dupa aventurile pozitive cu Nera Plant, care era bazat pe otetul de mere, m-am decis sa incerc si eu tratamentul sugerat de blogerii americani. Asa ca am cumparat o sticla de otet de mere (2.5 lei).

Otet de mere Otet de mere

La inceput l-am folosit diluat in proportie de 1:3. Am pus amestecul intr-o sticla de plastic si l-am aplicat dupa spalarea parului ca si clatire a acestuia. Dupa primele utilizari nu am observat nici un efect in afara de cresterea senzatiei de mancarime. Parul nu era mai lucios. Mirosul de otet era foarte puternic, pe mine nu ma deranja, in schimb sotul meu nu il putea suporta. Am repetat acest proces in urmatoarele 4 nopti dupa spalarea parului, mentinand proportia de 1:3. Nu am observat vreun efect pozitiv, inca apareau noi inflamatii iar senzatia de mancarimea era din ce in ce mai puternica.

Am renuntat la continuarea acestui experiment din cauza lipsei efectelor si a mirosului insuportabil. Poate ar fi trebuit sa rezist mai mult dar nu am vrut sa risc. Cred ca daca as fi folosit acest amestec de mai multe ori pe zi pielea capului ar fi devenit mai uscata si iritata, asa ca am preferat sa evit aparitia de alte probleme.

Până acum sunt 2 comentarii. Poate comentezi și tu?

  1. Anonim

    E bun spreiul de ardei iute ,samponul cu ihtiol gerovital si masca cu petrol gerovital

  2. Alex

    Alex Anonim, poți sa-mi dai mai multe detalii despre tratament și rezultate?

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x