Meniu sus

100% foliculita, vizita la un nou dermatolog

Publicat în data de: | 12 comentarii

Asa cum am zis, m-am decis ca pe perioada sederii mele in Polonia sa vizitez inca un medic dermatolog de aici. Decizia mea a fost putin fortata de situatia scalpului meu. Din ianuarie in continuu apar inflamatii pline cu puroi in zona tamplelor. Nu le-am putut elimina, cu toate ca am incercat o gramada de solutii.

In loc sa cheltuiesc banii pe alte produse miraculoase am hotarat sa investesc intr-o vizita la doctor. Noul doctor dermatolog este o doamna in jur de 35 de ani, lucreaza la Universitatea de Medicina din Poznan, iar dupa prima vizita pot spune ca sunt placut impresionata de cunostintele acesteia.

Vizita a durat in jur de 40 de minute, pe perioada carora aceasta a cercetat cu atentie situatia scalpului meu, ceea ce nu pot spune despre doctorii pe care ii vizitasem in trecut. A observat ceea ce si eu vazusem, ca scalpul meu este rosu, nu stiu exact ce inseamna asta dar doamna doctor parea destul de ingrijorata in aceasta privinta. Intr-un final mi-a confirmat diagnosticul celui de-al doilea doctor din Romania: foliculita.

Mi-a spus cate ceva despre aceasta boala, lucruri pe care le stiam deja, si anume ca foliculita este o boala cronica care poate reveni si este cauzata de bacterii, in general de stafilococi. Mi-a prezentat planul ei de tratare a acesteia, iar tinta este eliminarea inflamatiilor de pe scalp si mentinerea acestai stari pentru o perioada indelungata. Ceea ce m-a ingrijorat un pic este faptul ca din spusele acesteia situatia foliculitei mele este destul de rea, stagiul in care foliculita se afla fiind unul avansat.

Tratamentul propus este bazat pe antibiotice, Augmentin si solutie cu Eritromicina si Tretinoina (Aknemycin Plus). De doua ori pe saptamana trebuie sa spal parul cu samponul Pirolam cu Ciclopiroxolamina. Totodata am revenit la suplimentul Novophane. Augmentin trebuie sa il utilizez pentru 7 zile iar solutia pentru 4 saptamani. Peste o luna va trebui sa ma duc iarasi la vizita iar daca inflamatiile nu vor dispare imi vor fi prescrise alte pastile.

Ma simt mai bine stiind ca cineva are un plan pentru tratarea acestei boli, sper ca totul sa fie ok.

Până acum sunt 12 comentarii. Poate comentezi și tu?

 1. Amalia

  Succes in lupta cu foliculita! Sper ca tratamentul sa dea rezultate! :)

 2. weronika

  Multumesc Amalia! Si eu sper :)

 3. Doctor House

  Sunt convinsa ca nu te va ajuta Augumentin. Antibioticul de electie si de ultima ora pentru foliculita este minociclina si samponul pe baza de ihtiol, Mediket Ictamo. (Benemedo, Elvetia)

 4. weronika

  Am folosit minociclina la inceputul tratamentului si nici acesta nu a ajutat. Foliculita a revenit la exact 10 zile dupa terminarea tratamentului. Pentru moment scalpul este curat, inca folosesc Aknemecyn Plus. Am auzit de samponul mentionat dar nu l-am utilizat inca.

 5. Doctor House

  Cat timp ati luat minociclina?

 6. weronika

  Am luat Minoz 100mg, 1 pastila pe zi timp de 7 zile (acesta a fost termenul prescris de doctor). Dupa aceasta perioada, fiindca am observat ca tot mai erau inflamatii, am mai continuat inca 3 zile, deci in total 10 zile.

 7. Doctor House

  Ati luat foarte putin. Trebuia sa luati macar 50 zile. (tratamentul pentru acnee este sase luni !!!) Nu va scarpinati ca sa evitati autoinsamantarea.

 8. weronika

  Acest lucru il stiu la momentul actual, din pacate nu a fost decizia mea cat trebuie luat. Cand am revenit la doctor si i-am expus problema, acesta mi-a dat de inteles ca nu mai vrea sau nu poate sa ma trateze prescriindu-mi zinc si vitamina B6 pentru trei luni. Sincera sa fiu am devenit putin neincrezatoare in doctori, daca cel de acum mi-ar propune o cura de o durata atat de lunga ar trebui sa imi prezinte niste argumente destul de solide pentru a ma convinge.

 9. Doctor House

  Problema e ca foliculita este o afectiune greu de tratat, indiferent de doctor.

 10. weronika

  Asa este.

 11. Craiova

  Aknemycin te.a ajutat ? Ți.au dispărut complet cat timp te ai dat cu el ?

 12. Weronika

  Din ce îmi amintesc, nu m-a ajutat. Și nici nu l-am folosit prea mult pentru că am avut probleme cu aplicarea.

{[user.alias]}
Mulțumesc pentru comentariu! În curând va fi aprobat ;)
{[user.comment]}

{[error]} x